Quantcast
Η επιστολική ψήφος «δεν έχει σύνορα»: 4 Έλληνες από την Αγία Ελένη και 1 από την Παπούα Νέα Γουινέα θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές - enikonomia.gr
share

Η επιστολική ψήφος «δεν έχει σύνορα»: 4 Έλληνες από την Αγία Ελένη και 1 από την Παπούα Νέα Γουινέα θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

δημοσιεύτηκε:

Οι αποστάσεις εκμηδενίζονται με την επιστολική ψήφο. Έλληνες που ζουν στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου, που αποτελούν «κουκίδες» στον χάρτη, θέλουν να ασκήσουν και θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους στις κάλπες της 9ης Ιουνίου για τις Ευρωεκλογές.

Όπως είπε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, Θανάσης Μπαλέρμπας ακόμη και από την Αγία Ελένη και την Παπούα Νέα Γουινέα θα συμμετάσχουν Έλληνες στην εκλογική διαδικασία με την επιστολική ψήφο.

«Για το 85%-90% των 202.515 συμπολιτών μας που αποφάσισαν να ψηφίσουν με αυτόν τον τρόπο, έχει γίνει η πρώτη προσπάθεια παράδοσης. Δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα και ιδίως σε χώρες πιο μακρινές, όπως εκείνες του Κόλπου ή στην Ταϋλάνδη, την Ασία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά. Έχουν φτάσει οι φάκελοι» είπε ο κ. Μπαλέρμπας και πρόσθεσε:

«Τέσσερις Έλληνες ζήτησαν να ψηφίσουν ακόμη και από την Αγία Ελένη. Είναι το νησάκι όπου εξορίστηκε και πέθανε ο Ναπολέων στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού. Επίσης, την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε η πλατφόρμα της δήλωσης στον ειδικό κατάλογο υπάρχει και ένας Έλληνας από την Παπούα Νέα Γουινέα. Δεν μας κάνει εντύπωση. Από όλον τον κόσμο, από 128 χώρες Έλληνες μπορούν να ψηφίσουν».

Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι «στο κέντρο συλλογής της επιστολικής ψήφου στο Περιστέρι το γενικό πρόσταγμα και την επιστασία έχει ο γενικός έφορος της επιστολικής, ο οποίος είναι Αρεοπαγίτης. Οι 12 επιτροπές που συλλέγουν και παραδίδονται οι επιστολές επιστροφής είναι όλες αποτελούμενες από δικαστικούς και δικαστικούς υπαλλήλους. Υπάρχει και κουτάκι που βάζεις και πόσους σταυρούς έχει βάλει κάποιος».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «έχουμε αυξημένη προσοχή σε όλες τις διαδικασίες και προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας στο εξωτερικό. Έχουμε για παράδειγμα κάποιες περιπτώσεις που δεν μπόρεσε να γίνει παράδοση, κάποιος άλλος κατήγγειλε ότι ενώ πήγε να το στείλει πίσω, από την εξουσιοδοτημένη εταιρεία ζητούν χρέωση. Όλα αυτά τα διαδικαστικά προσπαθούμε να είμαστε από πάνω και να τα λύνουμε».

Όπως υποστήριξε ο κ. Μπαλέρμπας, «έχουμε και σε νεαρές ηλικίες αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής στην επιστολική ψήφο και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Πρωταθλητές είναι ο Βόρειος και ο Νότιος τομέας με περισσότερους από 10.000 εκλογείς, η Α’ Αθηνών, η Α’ Θεσσαλονίκης, η Αιτωλοακαρνανία κλπ».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.