Quantcast
Handelsblatt: Το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα ακόμη δεν υπάρχει - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα ακόμη δεν υπάρχει

δημοσιεύτηκε:

Με το ερώτημα πότε και κυρίως πώς η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνειά της ασχολείται σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Handelsblatt.

«Ακόμη και αν η Ελλάδα υλοποιήσει όλες τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, παραμένει το ερώτημα με ποιο τρόπο η χώρα θα βγάζει χρήματα στο μέλλον και πως μπορεί να αναπτυχθεί, για να μπορέσει να αποπληρώσει το βαρύ φορτίο των δανείων μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Ποιο είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελλάδας; Το σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, για το οποίο έγινε τόσο μεγάλη κουβέντα, ακόμη δεν υπάρχει.

Από τα καινούργια δις στήριξης δεν προβλέπεται να πάει τίποτα σε συγκεκριμένα επενδυτικά έργα» γράφει χαρακτηριστικά ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας και εντοπίζει σε αυτό το σημείο το πρόβλημα διάσωσης της Ελλάδας:

«Χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Το τρίτο πακέτο στήριξης κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μεγάλη αυταπάτη.

Η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πληρώσει τα γιγαντιαία της δάνεια μόνο εάν υπάρξει πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, εάν η χώρα δηλαδή εξάγει περισσότερα απ’ ό,τι εισάγει. Απ’ αυτό όμως απέχει ακόμη χρόνια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.