Handelsblatt: «Συμφωνία!»

Σύμφωνα με τα λόγια της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, οι προϋποθέσεις έχουν δημιουργηθεί και εκτιμά πως «μπορούμε να ζητήσουμε από τη Bundestag να επικυρώσει την συμφωνία» αναφέρει η Handelsblatt.

«Τα οφέλη της συμφωνίας αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα.» τόνισε η κ. Μέρκελ και ζητά από το Κοινοβούλιο να εγκρίνει το νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα.

 

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έρχεται

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν στη δημιουργία ενός ταμείου διαχείρισης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Οι εισπράξεις από το ταμείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους στην Ελλάδα αλλά και για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα το Ταμείο  ήταν το τελευταία επίμαχο ζήτημα στη σύνοδο κορυφής.

 

Grexit όχι τώρα, αλλά αργότερα…

Κορυφαίοι οικονομολόγοι αξιολογούν πως η συμφωνία ήταν κρίσιμη. Ωστόσο εκτιμούν πως το Grexit παραμένει ακόμα στο τραπέζι, πιστεύουν ότι ο Juergen Michels, επικεφαλής οικονομολόγος της BayernLB: «Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την επιβολή των εν λόγω άμεσων μέτρων και τις ακόλουθες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η επίπτωση θα περιλαμβάνουν Grexit όχι τώρα, αλλά αργότερα» ενώ επίσης εκτικά πως η δομή της ομάδας του ευρώ έχει ραγίσει.

Επίσης, ο Marco Bargel επικεφαλής της Postbank προειδοποιεί για περαιτέρω το υφιστάμενο κίνδυνο Grexit: Η κατάσταση θα εξακολουθεί να είναι τεταμένη τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον οι μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν θα  υλοποιηθούν από την Ελλάδα », ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην Ελλάδα, θα μπορούσε να υπάρξει σημαντική αντίσταση, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης…

 

«Το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει μέχρι την Τετάρτη»

Το ελληνικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει ολόκληρο το πακέτο μέχρι την Τετάρτη ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάσιλεμπλουμ.

Μετά την έγκριση των άλλων κοινοβουλίων στη ζώνη του ευρώ, η ομάδα του ευρώ θα λάβει επισήμως τις διαπραγματεύσεις διάσωσης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέει, δεν θα υπάρξει Grexit. «Ως εκ τούτου, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.»…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

 

Exit mobile version