Quantcast
Handelsblatt: Οι τράπεζες ρισκάρουν λιγότερο μετά τις κρίσεις των προηγούμενων ετών - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Οι τράπεζες ρισκάρουν λιγότερο μετά τις κρίσεις των προηγούμενων ετών

δημοσιεύτηκε:

Η Handelsblatt επιχειρεί να εκτιμήσει τους κινδύνους που απορρέουν από τις εξελίξεις στις κινεζικές χρηματαγορές για τη γερμανική αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, «μία σύγκριση με την ασιατική κρίση του 1997/98 δείχνει ότι η γερμανική οικονομία ενδέχεται να υποστεί κατάρρευση μόνο εφόσον η κρίση στην Κίνα απειλήσει τη σταθερότητα του δυτικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Τότε η ασιατική κρίση είχε επεκταθεί στην Ευρώπη όταν μεταδόθηκε στο δυτικό χρηματοοικονομικό σύστημα με τη στάση πληρωμών στη Ρωσία και τη χρεοκοπία του hedge fund LTCM».

Η Handelsblatt εκτιμά ότι «τη συστημική διάσταση καταρρίπτει σήμερα το γεγονός ότι οι τράπεζες ρισκάρουν λιγότερο μετά τις κρίσεις των προηγούμενων ετών.

Και το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η Κίνα φαίνεται σχεδόν απίθανο, δεδομένων των τεράστιων χρηματικών αποθεμάτων της κεντρικής κυβέρνησης.

Η μείωση των επιτοκίων την Τρίτη δείχνει ότι το Πεκίνο έχει ακόμη μερικά βέλη στη φαρέτρα του ώστε να στηρίξει την οικονομία του».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.