Handelsblatt: Ελληνική διάσωση με μηδενικό κόστος

Το τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ανέρχεται σε 86 δισ. ευρώ. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που είναι σχεδόν δωρεάν, που αφρορά στις γερμανικές πόλεις που προσφέρουν την υποστήριξή τους Έλληνες συνεργάτες τους αναφέρει η Handelsblatt.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο άρθρο η σχέση ανάμεσα στη Γερμανία και η Ελλάδα έχει υποφέρει σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες και η ασαφής πορεία της Αθήνας έκανε έξω φρενών πολλά μέλη της Bundestag.

Ακόμα και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και ο Σ. Γκάμπριελ δεν μπορούσαν να κρύψουν την οργή τους.

Ο Σόιμπλε, πρότεινε ένα «προσωρινό Grexit» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ο Γκάμπριελ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως γκρέμισε την τελευταία γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας.

Η απειλές των ηγετών του SPD ωστόσο ξεθύμαναν γρήγορα διότι υπογράφηκε το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ. Γκάμπριελ εμφανίστηκε πρόθυμος να ληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης των Ελλήνων αναφέροντας: «Ζητάμε από τους δήμους που είναι αδελφοποιημένοι με αντίστοιχους ελληνικούς δήμους να εξετάσουν τι μπορεί να προσφέρουν ώστε να βοηθήσουν».

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. Περισσότερες από 100 από τις 325 ελληνικές δημοτικές αρχές συμμετείχαν στις εργασίες του Γερμανο-ελληνικού forum (DGV).

Δεκάδες άλλες κοινότητες εξακολουθούν να ψάχνουν για κατάλληλους εταίρους στη Γερμανία τη στιγμή που είναι γνωστό το πολιτικό κλίμα…

Exit mobile version