Quantcast
Η προώθηση της γυναικείας απασχόλησης στόχος της γγ Ισότητας Φύλων - enikonomia.gr
share

Η προώθηση της γυναικείας απασχόλησης στόχος της γγ Ισότητας Φύλων

δημοσιεύτηκε:

Η συνεργασία του ΟΑΕΔ με την ΓΓ Ισότητας Φύλων για την προώθηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης για γυναίκες, ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και παροχής νέων ολοκληρωμένων υπηρεσιών για ειδικές κατηγορίες γυναικών, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα η γγ Ισότητας Φωτεινής Κούβελα και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κ. Κούβελα για δράσεις του ΟΑΕΔ που λαμβάνουν υπόψη την διάσταση του φύλου και συγκεκριμένα για την ένταξη του φύλου στα προγράμματα απασχόλησης, που θα υλοποιηθούν προσεχώς. Όπως διαπιστώθηκε και στη συνάντηση τα έξι χρόνια κρίσης και πολιτικών σκληρής λιτότητας οδήγησε τη γυναικεία ανεργία να έχει εκτοξευτεί άνω του 30%.

Η κ. Κούβελα επισήμανε στην κ. Καραμεσίνη τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας, αναφορικά με την ένταξη της συμβουλευτικής εργασίας στις δομές των Περιφερειών και ζήτησε τη συνεργασία του ΟΑΕΔ σε αυτό το σημαντικό νέο ρόλο που αναλαμβάνουν τα στελέχη των εν λόγω συμβουλευτικών σταθμών 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.