Quantcast
Η Λάρισα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 - enikonomia.gr
share

Η Λάρισα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

δημοσιεύτηκε:

Τον τίτλο της  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, διεκδικεί η Λάρισα «επενδύοντας» στη συλλογικότητα, τη συνδημιουργικότητα, και τη συνδιαμόρφωση με την τοπική κοινωνία.

Σε αυτή την προσπάθεια συστρατεύονται επώνυμοι Λαρισαίοι όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, ο χορευτής και διευθυντής του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας Τίμ Μαθιάκης, οι γλύπτριες Μάρα Καρέτσου και Αθηνά Τάχα, ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος και η ηθοποιός – βουλευτής Άννα Βαγενά.

Ο Λαρισαίος ποιητής Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης, με την ιδιότητά του τέως Προέδρος του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και Σύμβουλος της Μελίνας Μερκούρη, θα ηγηθεί της κατάρτισης της πολιτιστικής πλευράς της πρότασης, καλώντας τους Λαρισαίους πολίτες σε ευρεία διαβούλευση με στόχο τη συνδιαμόρφωση μιας πρότασης διεκδίκησης που να εκφράζει συλλογική σκέψη και κοινό πολιτιστικό όραμα.

Στην παρούσα φάση αναπτύσσεται ο διαδικτυακός τόπος larissa2021, ως κόμβος δημιουργικής δραστηριοποίησης και ανοιχτής συμμετοχικότητας της τοπικής κοινωνίας, προσφέροντας συνεχή ενημέρωση και ευρηματικές διαδραστικές εφαρμογές για την προώθηση της υποψηφιότητας της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.