Quantcast
Guardian: Το ΔΝΤ αναφέρει πως η Ελλάδα χρειάζεται 60 δισ. ευρώ και ελάφρυνση χρέους - enikonomia.gr
share

Guardian: Το ΔΝΤ αναφέρει πως η Ελλάδα χρειάζεται 60 δισ. ευρώ και ελάφρυνση χρέους

δημοσιεύτηκε:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του αναφέρει πως η Ελλάδα χρειάζεται 60 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια και ελάφρυνση του χρέους σε ποσοστό 30% ώστε να μπορέσει να πάρει μια «ανάσα» και να σταθεροποιήσει την οικονομία της αναφέρει η Guardian.

Λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα της Ελλάδας το οποίο για τους δανειστές σημαίνει διαμονή ή έξοδος της χώρας από το ευρώ το ΔΝΤ «ρίχνει το γάντι» στην Ευρώπη αναφέροντας σε έκθεσή του πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Αξιωματούχοι του Ταμείου δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθημένοι να συμμετέχουν σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας εκτός αν επιελάμβανε δεσμεύσεις για οικονομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει περίοδο χάριτος 20 ετών πριν από οποιαδήποτε αποπληρωμή του χρέους και οι τελικών πληρωμών, δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν το 2055. Θα χρειαστεί 10 δισ. ευρώ για να περάσει τους επόμενους μήνες και επιπλέον 50 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή για την παρέμβαση του ΔΝΤ λέγοντας σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι αυτό που είπε το ΔΝΤ δεν τέθηκε ποτέ σε αυτόν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας προέτρεψε τους πολίτες για το επερχόμενο δημοψήφισμα αναφέροντας πως: « Η ψήφος στο “‘Οχι” σε μια λύση που δεν είναι βιώσιμη, δεν σημαίνει λένε όχι στην Ευρώπη. Σημαίνει πως απαιτούμε μια λύση που να είναι ρεαλιστική. Είτε θα ενδώσετε στα τελεσίγραφα είτε θα επιλέξετε τη δημοκρατία.».

Ο υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, Γιάνης Βαρουφάκης, δεσμεύτηκε να παραιτηθεί, εάν η χώρα του ψηφίζει «Ναι» στο σχέδιο που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.