Quantcast
Γιούνκερ: Ένα Grexit είναι ανεπιθύμητο - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Ένα Grexit είναι ανεπιθύμητο

δημοσιεύτηκε:

«Ένα Grexit ειναι ανεπιθύμητο» είπε πριν από λίγο μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Νομίζω ότι είναι πλεον στιγμή να σταματήσουμε αυτά τα ξεσπάσματα.

Είναι απαράδεκτο για την Ευρωπαική Επιτροπή να θεωρείται τρομοκράτης από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που επιθυμούμε.

Θα συναντηθούμε απόψε το βράδυ ,θα διαπραγματευτούμε.Θα προσπαθήσουμε να επιδείξουμε σεβασμό στον ελληνικό λαό.

Μου λένε ότι δεν ήταν ένα ΟΧΙ προς το ευρώ.

Το μπαλλάκι βρίσκεται στην ελληνική κυβέρνηση.

Πρέπει να εξηγήσει στις Βρυξέλλες πώς μας βλέπει και πώς μπορούμε να απεμπλακούμε από αυτή την κατάσταση.Έλληνες και Ευρωπαίοι πρέπει να βασίζονται στην Ευρωπαική Επιτροπή” υπογράμμισε.

Η πρώτη δημόσια αναφορά του προέδρου της Κομισιόν μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, μετά τη λιτή ανακοίνωση αφού είχαν κλείσει οι κάλπες, έρχεται ενώ οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται για το κρίσιμο Eurogroup και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

«Στο γερμανικό Τύπο διαβάζω διάφορα πως έχει εξαφανιστεί» είπε. «Δεν είπα τίποτε μετά το βράδυ της Κυριακής, και πιστεύω ότι κάποιες φορές θα έπρεπε να περιμένουμε πριν μιλήσουμε, και για αυτό ήρθα εδώ, στην Ευρωβουλή, επειδή εδώ είναι το σπίτι της Δημοκρατίας» εξήγησε.

«Η Κομισιόν επικρίθηκε για την στάση της και τις αναφορές της στο θέμα της Ελλάδας» είπε, δείχνοντας στη Γερμανία. «Το βρίσκω απαράδεκτο να μην έχει δικαίωμα ο πρόεδρος της Κομισιόν να μιλά για την Ελλάδα» τόνισε, λέγοντας πως το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της Ευρωβουλής.

«Μας λένε ότι πρέπει να σεβαστούμε το δημοψήφισμα, και το κάνω» είπε. «Οι Έλληνες μίλησαν και θέλω να καταλάβω τι είπαν»

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε “όχι” σε μία πρόταση που δεν ήταν πια στο τραπέζι». Εξήγησε στον Τσίπρα ότι η πρόταση εκείνη «δεν ανταποκρινόταν» στο πώς είχαν διαμορφωθεί στο ενδιάμεσο τα πράγματα.

«Πρέπει να βάλουμε τους εγωισμούς μας, του μικρούς και τους μεγάλους που υπάρχουν στην άκρη» είπε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ απάντησε στους ευρωβουλευτές που τον επέκριναν ότι είναι κολλημένος στο κινητό του λέγοντας ότι στέλνει μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Σταματήστε να φλυαρείτε και να μού λέτε κοιτάζω το κινητό του. Είμαι σε texting, όπως λέμε στα γαλλικά, με τον έλληνα πρωθυπουργό…δεν ξέρω αν έχετε την ευκαιρία να κάνετε το ίδιο, αλλά εγώ πρέπει να το κάνω σήμερα…κάνω τη δουλειά μου», είπε.

«Επίσης, το να δίνουμε για την Επιτροπή και την Ευρώπη την ιδέα ότι βρισκόμαστε στα χρυσά σαλόνια μας και ότι δεν βλέπουμε από κοντά τις συνθήκες ζωής των πολιτών μας είναι παραλογισμός του κοινού λαϊκισμού, νοσηρή δημαγωγία, εγώ μιλάω κάθε βδομάδα με έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ απευθυνόταν προς την Κριστίνα Μορβάι, του ουγγρικού ακροδεξιού κόμματος Jobbik , η οποία είχε κάνει παρατήρηση στον πρόεδρος της Κομισιόν ότι είναι κολλημένος στο κινητό του και δεν γνωρίζει «τα προβλήματα των κοινών ανθρώπων».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.