Quantcast
Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει «ελευθέρας»; - enikonomia.gr
share

Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει «ελευθέρας»;

δημοσιεύτηκε:

Ο ιδρυτής της Terra Firma Capital Partners, Guy Hands, εκτιμά πως η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη, προειδοποιώντας παράλληλα πως αν υπάρξουν υποχωρήσεις στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, «κερδισμένα» θα είναι τα αντιευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα.

«Ουσιαστικά θέλουν να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», σχολίασε ο Hands, μιλώντας στο Bloomberg. «Θέλουν την προστασία και στήριξη της Ευρώπης, όμως δεν θέλουν να την πληρώσουν».

Ο ίδιος αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει «ελευθέρας», όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία είχαν περάσει δικά τους επώδυνα προγράμματα λιτότητας.

«Οι Γερμανοί έχουν φτάσει στο σημείο που αισθάνονται ότι πρέπει να τραβήξουν γραμμή», σχολίασε ο Hands. «Για το μέλλον της Ευρώπης και για το καλό της Ευρώπης, πιθανότατα υπάρχει ανάγκη για αυτή τη γραμμή». «Ο κίνδυνος είναι ότι κάθε χώρα θα πει πως αν μπορεί να περάσει της Ελλάδας, τότε μπορεί να περάσει και το δικό μας», σημείωσε.

Κατά τον ίδιο, μια διάσωση για την Ελλάδα αποτελούσε ένα «απίστευτο» ενισχυτικό για τα κόμματα που αντιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το βρετανικό κόμμα UKIP.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.