Τα εν εξελίξει έργα στο Ελληνικό επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της LAMDA Development, Οδυσσέα Αθανασίου και στελέχη της εταιρείας για την πρόοδό τους.
Αρχικά, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε τα έργα υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, μήκους 1,3 χιλιομέτρων, εκ των οποίων έχουν ήδη σκαφθεί τα 2/3 και οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Ελληνικό είναι έργο φιλικό στο περιβάλλον τονίζοντας ότι ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται το 90% των υλικών του παλαιού αεροδρομίου. «Παλιά το Ελληνικό ήταν τσιμέντο σε ποσοστό 70-75% και τώρα θα γίνει πράσινο σε ποσοστό 70%», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του ο υπουργός δήλωσε:
«Έχουμε έρθει σήμερα εδώ για να κάνουμε αυτοψία στα έργα στο Ελληνικό και την πρόοδό τους, πρώτον διότι εάν ο κόσμος δεν δει την εικόνα με το σκάψιμο δεν πιστεύει ότι έχει ξεκινήσει το έργο, καθώς όσοι ήταν από την αρχή ενάντιοι στο έργο λένε ότι δήθεν δεν έχει σκαφτεί τίποτα – -τα βλέπετε με τα μάτια σας. Και δεύτερον διότι θέλω να επιβραβεύσω την εταιρεία LAMDA Development, η οποία όχι μόνο κινείται εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά προηγείται του χρονοδιαγράμματος, κάτι το οποίο μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά.
Διότι, όπως έχουμε πει πολλές φορές με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το Ελληνικό θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω. Θα είναι η Ελλάδα που θέλουμε να προβάλλουμε τον 21ο αιώνα.
Θέλω να ευχαριστήσω τη LAMDA, τον κ. Λάτση, τον κ. Αθανασίου, το διοικητικό συμβούλιο και κυρίως τους εργαζομένους της LAMDA που προχωρούν αυτά τα έργα και θα κάνουν την Ελλάδα σπουδαία».
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το κτίριο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, «είναι το πρώτο και το πιο εμβληματικό κτίριο του Ελληνικού» (στην ουσία πρόκειται για τέσσερα κτίρια) και θα ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, έως το φθινόπωρο του 2023, καθώς οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.