Γεωργιάδης στον Realfm 97,8: Όταν λήξει η πανδημία θα γίνει ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν

“Όταν είπα χθες πανηγυρίζουμε φαντάζομαι το καταλαβαίνει ο κάθε καλόπιστος, δεν πανηγυρίζουμε τους νεκρούς, αλλά τους ζωντανούς. Πανηγυρίζουμε το γεγονός ότι έχουν σωθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες. Όλο το υπόλοιπο που διαβάζω στην “Αυγή” και στους υπόλοιπους συριζαίικους λογαριασμούς είναι απλά κακόπιστο. Να το πω ανάποδα, αν εμείς ήμασταν 12 φορές πάνω από τους άλλους δεν θα δεχόμασταν πολιτική κριτική για αυτό από την αντιπολίτευση; Συγγνώμη, δεν πρέπει ως χώρα, αφήστε την κυβέρνηση, να πούμε ότι σε αυτή την παγκόσμια συμφορά η Ελλάδα μας έχει καταφέρει να σταθεί όρθια; Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας δώσει και μια εθνική αυτοπεποίθηση; Μειώνει αυτό την τραγωδία κάθε ανθρώπου που έχασε έναν δικό του; Βεβαίως και όχι. Και ο ένας νεκρός είναι ένας νεκρός, θλιβόμαστε και στεναχωριόμαστε και κλαίμε για τον έναν. Εδώ δεν μιλάμε όμως για αυτό, μιλάμε για το ότι μέσα στον παγκόσμιο χαμό η κάθε χώρα με έναν δείκτη που δεν τον καθιέρωσε ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον καθιέρωσε ο ΠΟΥ. Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να στεναχωριέται που η Ελλάδα είναι καλύτερα από άλλες χώρες, αλλά η Ελλάδα είναι καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, δεν λέω από όλες αλλά από αρκετές” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
“Η επιστρεπτέα 4, η μισή είναι μη επιστρεπτέα. Άρα η κυβέρνηση έχει ακούσει, αλλά για να είμαι ειλικρινείς και για τις προηγούμενες επιστρεπτέες που έχουμε δώσει δεν έχει πει ο κ. Βεσυρόπουλος και εγώ και ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Σκυλακάκης πως όταν τελειώσει αυτή η κρίση ένα ποσοστό της θα είναι μη επιστρεπτέο; Το έχουμε πει ήδη. Θα γίνει. Θα μου πείτε γιατί δεν το λέτε τώρα; Όπως ξέρετε η Ελλάδα έχει φρένο χρέους, όταν δίνεις σε κάποιον επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή δάνειο, αυτό δεν μετράει στο χρέος. Όταν λες το χαρίζω γίνεται επιδότηση, αυτό μετράει στο χρέος” σημείωσε.
“Όταν λήξει το φαινόμενο και πούμε ότι μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, ένα από τα πράγματα που θα αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση είναι η ρύθμιση όλων αυτών των χρεών που δημιούργησε η πανδημία. Δεν είμαστε τρελοί. Θα έρθουμε εκεί και θα ψηφίσουμε ρυθμίσεις για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις στο μέλλον” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:


Δεν υπάρχει υποστήριξη HTML5https://media.enikonomia.gr/data/podcasts/241237_5b7740a446-b18bf0494c33a60d.mp3

Exit mobile version