Quantcast
Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για εφημερίες: Πιλοτική εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στα δημόσια νοσοκομεία, όπως στο Ισραήλ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 για εφημερίες: Πιλοτική εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στα δημόσια νοσοκομεία, όπως στο Ισραήλ

δημοσιεύτηκε:

Για τις διαμαρτυρίες των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, τα απογευματινά χειρουργεία, τις εφημερίες και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι εκπρόσωποι των κλινικοεργαστηριακών δεν μπορούν να πουν ότι τους 5 μήνες που είμαι υπουργός Υγείας δεν έχω ασχοληθεί με τα θέματά τους. Τολμώ να πω περισσότερο από κάθε άλλον υπουργό. Τα 1 και 3 ευρώ στα παραπεμπτικά που με κατηγορεί πολύ η αντιπολίτευση, μπήκαν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας των κλινοεργαστηριακών. Ήταν αίτημα δικό τους και το έκανα δεκτό. Έβαλα και τον νόμο του clawback για να μην πληρώνει ο ένας την υπέρβαση του άλλου, έχουμε βάλει τα διαγνωστικά πρωτόκολλα που για πρώτη φορά εφαρμόζονται και έχουμε επαναφέρει τους κόφτες στη συνταγογράφηση. Επίσης βάλαμε ειδικό νόμο για να ελέγξουμε την υπερσυνταγογράφηση των γιατρών.

Κάνουν απεργία για κάτι που δεν έχει λυθεί εδώ και 12 χρόνια. Δεν είναι άδικο; Οι κλινικοεργαστηριακοί έχουν πολλά δίκια, αλλά δεν έχουν μόνο δίκιο. Πρόκειται για πρόβλημα συσσωρευμένο που έρχεται από το παρελθόν» τόνισε αρχικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Ευνοούμε τους μικρούς γιατί δεν έχουν rebate».

«Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν. Το 2014 που έφυγα από το υπουργείο ο κλειστός προϋπολογισμός για τα διαγνωστικά εργαστήρια ήταν 350 εκατ. ευρώ και το clawback 7%. Τώρα ο προϋπολογισμός είναι 500 εκατ. ευρώ  και το clawback 50%» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Για τις εφημερίες στα νοσοκομεία

Απαντώντας για τη φωτογραφία από την εφημερία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «αντικατοπτρίζει μια συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν πολλές στιγμές που γίνεται χαμός σε εφημερίες στα νοσοκομεία. Η εικόνα αυτή δεν είναι διαφορετική από τις εφημερίες που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Η φωτογραφία αυτή είναι σοκ για κάποιον που δεν έχει πάει σε εφημερία νοσοκομείου. Για μένα που έχω γυρίσει, δεν είναι. Μπορεί να δεχτεί κάποιος σε μία ώρα 1.000 περιστατικά και να μην γίνει χαμός σε εφημερία; Στη μόνη χώρα που δεν είναι έτσι η εφημερία είναι στο Ισραήλ. Έχουν βάλει ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στο triage και όλοι οι γιατροί είναι μέσα σε κανονική εξέταση. Σκέφτομαι να εφαρμόσω πιλοτικά ένα τέτοιο σύστημα σε νοσοκομείο για να δούμε πώς δουλεύει. Θα έχω την υποστήριξη της ιατρικής κοινότητας ή θα πουν ότι πάω να καταργήσω τους γιατρούς;» .

Αναφερόμενος στα απογευματινά χειρουργεία, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «πάμε πολύ καλά» και μίλησε για «εντυπωσιακή αύξηση» από τον πρώτο μήνα που είχαμε 300 χειρουργεία και τον δεύτερο που είχαμε 1.000.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Τα μνημόνια για να περάσουν από τη Βουλή θα πρέπει η άλλη χώρα να έχει τηρήσει τη συμφωνία. Όπως είναι η κατάσταση σήμερα το θεωρώ αδιανόητο» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί για υποκρισία. Δεν υπερασπίζομαι καθόλου την Συμφωνία των Πρεσπών, τη θεωρώ μια πολύ κακή συμφωνία για την Ελλάδα. Το πόσο κακή συμφωνία ήταν και πρόχειρη, αποδεικνύεται σήμερα. Έκαναν το χατίρι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ- όχι για την Ιστορία και την Ελλάδα- που ήθελαν να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Είχαν προβλέψει ότι αν αύριο η Βόρεια Μακεδονία αποφασίσει ότι θέλει να λέγεται Μακεδονία, θα αποσυρθεί η εισδοχή στο ΝΑΤΟ; Όχι. Η ίδια η συμφωνία δεν προβλέπει την καταγγελία της. Έχει προβλέψει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα με αυτή τη Συμφωνία. Μας έχουν παραδώσει στα Σκόπια. Και μας κουνάνε το δάχτυλο.

Δεν μπορεί η Ελλάδα αυτή τη στιγμή να πάει και να πει ότι η Συμφωνία πάει καλά. Το ουσιώδες πρόβλημα για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι απολογούμενος, είναι ότι η Συμφωνία είναι τόσο ετεροβαρής υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας που δεν έχει κανένα μέσο- όπλο προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η γείτονα χώρα την καταπατήσει».

Ακούστε το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.