Quantcast
Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργεί η Τράπεζα Γης - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργεί η Τράπεζα Γης

δημοσιεύτηκε:

“Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι αυτό που ζητούν οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε  σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ”100,3 fm”.

Όπως είπε”, θεσμοθετείται η Τράπεζα Γης. Δεν θα πρόκειται απλώς για μεταφορά συντελεστή, όπως είχε γίνει στο παρελθόν και είχε κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως το σχεδιάζουμε απαντάει σε όλες τις σωστές ανησυχίες, το τονίζω του παρελθόντος, του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας, η οποία θα “κουμπώνει” τα αιτήματα πώλησης με τα αιτήματα αγοράς και θα τα κατευθύνει προς τα εκεί που το πολεοδομικό σχέδιο της χώρας και το περιβαλλοντικό ισοδύναμο επιτρέπει.

Η Τράπεζα Γης δεν αφορά τόσο πολύ τις μεγάλες επενδύσεις. Αυτές ούτως ή άλλως μπαίνουν σε ειδικό χωροταξικό σχέδιο και έχουν δικούς τους πολεοδομικούς όρους. Είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τη μεσαία τάξη. Όταν εφαρμοστεί θα έχει πολλά εντυπωσιακά αποτελέσματα και θα ξεκλειδώσει ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς της οικοδομής”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.