Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα

“Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα”, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως Πρωθυπουργός καρατόμησε και τον Σταύρο Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης για χάρη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε υποσχεθεί στον κ. Τσίπρα φυλακίσεις πολιτικών μέσω της κ. Τουλουπάκη η οποία σταμάτησε την έρευνα για χρηματισμό γιατρών από τη Novartis. Ο κ. Γεωργιάδης προσήψε ποινικές ευθύνες στην εισαγγελέα για τη στάση της.

Ερωτηθείς τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε “αν αυτά γίνονταν όλα χωρίς γνώση του Τσίπρα ασφαλώς δεν θα στήριζα Παππά, αν γίνονταν εις γνώση μου ασφαλώς και θα τον στήριζα”.


“Ο Παπαγγελόπουλος ήταν οργανικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς; Γιατί ο Τσίπρας τον κράτησε τέσσερα χρόνια υπουργό; Κατάφερε να ‘φάει΄’ τον Κοντονή που ήταν σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Κοντονής προσπάθησε να βάλει φρένο στις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου ως υπουργός, ο Τσίπρας κράτησε τον Παπαγγελόπουλο και έδιωξε τον Κοντονή. Γιατί τον κράτησε; Επειδή μίλαγε με καλά λόγια για τη σύζυγο του Καμμένου; Ή τον κράτησε επειδή μίλαγε καλά για τον Μιωνή και του ζητούσε λεφτά; Τον κράτησε γιατί μέσω Παπαγγελόπουλου προσπαθούσε να ασκήσει πιέσεις στη Δικαιοσύνη για να κλείσει εμάς φυλακή. Ο Παπαγγελόπουλος του υποσχόταν ότι δια της Τουλουπάκη θα κλείσει εμάς φυλακή, γι’ αυτό τον κράτησε” ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

“Όταν βγήκε το ηχητικό του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη ο Σαμαράς τον διέγραψε μέσα σε 25 λεπτά γιατί εγνώριζε ότι αυτά που έκανε του ήταν άγνωστα, τα έκανε πίσω από την πλάτη του, και έτσι τον διέγραψε. Εάν ο Σαμαράς είχε στείλει τον Μπαλτάκο στον Κασιδιάρη θα μπορούσε να τον διαγράψει;” διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την πολυσέλιδη απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κάνει λόγο για ‘foreign officials’ δήλωσε ότι όχι μόνο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κάνουν προπαγάνδα, το μεταφράζουν σε “κυβερνητικούς αξιωματούχους” ενώ στη σελίδα 2 της έκθεσης των Αμερικανών έχει παράρτημα που διευκρινίζει ότι ως foreign officials εννοούνται οι γιατροί. “Αυτό δεν είναι θέμα ερμηνείας το γράφει το κείμενο, δηλαδή συνεχίζουν και σήμερα τη λάσπη, αφότου φάγανε το χαστούκι από τις ΗΠΑ. Η Τουλουπάκη έλεγε ότι δεν μπορεί να δώσει τα έγγραφα του FBI γιατί είναι μόνο για εσωτερική της χρήση… Με το που βγήκε η απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης την έστειλε αμέσως μόνο που έκανε λαθροχειρία στη μετάφραση για να παραπλανήσει το Κοινοβούλιο”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε, η απόφαση που βγήκε στις ΗΠΑ είναι κόλαφος για την κ. Τουλουπάκη και τη Δικαιοσύνη. “Η Ράικου ως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είχε ξεκινήσει έρευνα για γιατρούς που έπαιρναν λεφτά από τη Novartis. Η Τουλουπάκη σταμάτησε την έρευνα για τους γιατρούς για τρία χρόνια, δεν είχε καλέσει κανέναν, και έψαχνε να βρει στοιχεία για τους 10 πολιτικούς. Δεν βρήκε τίποτα για μας αλλά άφησε ανενόχλητους τους γιατρούς αυτούς. Σε λίγο καιρό παραγράφεται η υπόθεση για τους γιατρούς και το δημόσιο δεν θα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis γιατί δεν θα υπάρχει αδίκημα”.

“Η Novartis πληρώνει 310 εκατ. για τους γιατρούς που πληρώνονταν στην Ελλάδα, αλλά ούτε 1 ευρώ στην Ελλάδα για τους γιατρούς που πληρώνονταν στην Ελλάδα… Η Τουλουπάκη κανονικά θα έπρεπε να ήταν ένοχη και για το αδίκημα της απιστίας και της βλάβης κατά του ελληνικού δημοσίου” τόνισε.

“Έχεις κάνει κυβέρνηση που ο ένας βρίζει τον άλλον. Ο Τσίπρας σε αυτά δεν θα πει τίποτα; Είχε μια κυβέρνηση γινόταν το πράγμα αυτό από κάτω του κι αυτός καθόταν και διαιτήτευε; Η περίπτωση Παππά ήταν ακόμα χειρότερη. Όταν βγήκε το ηχητικό Μιωνή είπε ότι ήταν συρραφή του είπαν ότι δεν ήταν, μετά είπε είναι παράνομη η ηχογράφηση του είπαν ότι με νόμο Παπαγγελόπουλου δεν είναι παράνομη, μετά είπε δεν εννοούσα τον Παπαγγελόπουλο εννοούσα τον Σαμαρά, είπε εννοούσα Παπασταύρου, μετά εννοούσα Μιωνή. Μετά είπε ότι τα ‘πα, αλλά επειδή ο Μιωνή ήταν σε παραλήρημα” πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή πληροφοριών: skai


Exit mobile version