Έχει αρθεί η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος τις επόμενες γενιές εφόσον είναι διαθέσιμα τα εμβόλια, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όσον αφορά στο θέμα του εμβολιασμού και των περιορισμών εν μέσω πανδημίας είπε: “Εάν κάποιος έχει αποφασίσει να μην εμβολιαστεί, ο ίδιος έχει αποφασίσει να ζήσει να με περιορισμούς. Δεν το αποφασίζω εγώ. Είναι μια απόφαση που παίρνει ο ίδιος για τον εαυτό του ότι προτιμάει να ζήσει με περιορισμούς από το να ζήσει ελεύθερος. Αυτή είναι η επιλογή μεταξύ εμβολίου και μη εμβολίου. Και πρέπει να πούμε κάποτε τα πράγματα όπως έχουν και όχι μονίμως στρογγυλεμένα”.
“Όσον αφορά στην κυβέρνηση και τα χρήματα θέλω να το ξεκαθαρίσω λίγο αυτό γιατί μάλλον ζούμε σε μια συγκλονιστική παρεξήγηση: Όταν ξεκίνησε η πανδημία για την οποία ασφαλώς δεν ευθύνεται κανένας από εμάς ούτε εγώ ούτε κανένας Έλληνας πολίτης. Ήρθε αυτή η πανδημία όπως έρχονται οι συμφορές στην ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση, το κράτος είχε την ηθική ευθύνη να βρει τρόπο να δώσει χρήματα, να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και να κρατήσει ζωντανά τα νοικοκυριά για ποιο λόγο; Διότι εάν δεν δούλευε το κράτος έτσι και δεν έδινε όλα αυτά τα χρήματα θα είχαν οικογένειες ολόκληρες καταστραφεί και χιλιάδες επιχειρήσεις κλείσει. Αυτή η ηθική υποχρέωση του κράτους αίρεται, τελείωσε με την παροχή των εμβολίων σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Πλέον όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν σήμερα το δικαίωμα να μπουν στο κινητό τους τηλέφωνο και να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιο. Από τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και άρα να παύσουν να κινδυνεύουν, έχει αρθεί και η ηθική υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά και να φορτώνει χρέος στις επόμενες γενιές. Γιατί τα λεφτά που μοιράζουμε σήμερα, δεν είναι λεφτά δωρεάν” συμπλήρωσε και τόνισε ότι “τα λεφτά που δώσαμε ήταν 41 δισ. ευρώ και το σύνολο του ΑΕΠ πέρυσι ήταν 165 δισ. ευρώ”.
Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα επαγγέλματα
Μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε κάποια επαγγέλματα. Όπως είπε: “Η Επιτροπή Βιοηθικής εξετάζει όλα τα αιτήματα των διάφορων κλάδων για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών, δεν μπορώ να σας πω ποιοι θα είναι αυτοί οι κλάδοι . Προφανώς οι υγειονομικοί θα είναι 100% σε αυτούς, φαντάζομαι οι εκπαιδευτικοί. Το θεωρώ έως και ανήθικο για έναν καθηγητή να μπαίνει ανεμβολίαστος σε μια τάξη. Δείχνει και παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για τους μαθητές του το οποίο δεν τον τιμά. Αλλά δεν μπορώ να σας πω, αυτά θα τα αποφασίσει η Επιτροπή Βιοηθικής. Και τις προτάσεις της Επιτροπής εμείς σίγουρα θα τις ακολουθήσουμε” .
Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό “δεν είναι ζήτημα των υπουργών, είναι ζήτημα της Επιτροπής, όπου εκεί είναι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται όλη τους τη ζωή με τη δεοντολογία της ιατρικής και άρα αυτοί μπορούν ακριβώς να μας πουν τα όρια τα οποία είναι για την ιατρική απολύτως απαραίτητα αλλά δεν αποτελούν και παραβίαση προσωπικών δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε να είμαστε τυραννικοί. Εμένα δεν μου αρέσουν γενικώς οι υποχρεωτικότητες”.
“Εμένα εάν με ρωτάτε σαν υπουργείο Ανάπτυξης, ένας σερβιτόρος μπορεί να είναι ανεμβολίαστος; Ένας που δουλεύει σε μία κουζίνα μπορεί να είναι ανεμβολίαστος;.. Είναι πολλά τα επαγγέλματα τα οποία δεν μπορούν να είναι με τηλεργασία” τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι μπορεί ο εργοδότης να θέσει έναν ανεμβολίαστο υπάλληλο σε καθεστώς τηλεργασίας.
Γεωργιάδης: Με τα εμβόλια έχει αρθεί η υποχρέωση του κράτους να μοιράζει λεφτά -ΒΙΝΤΕΟ
δημοσιεύτηκε:
15:57
, 4 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα