Quantcast
Γεωργιάδης: Εύχομαι για το καλό του τόπου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την Τράπεζα Αττικής – «Πυρά» στον Κασσελάκη - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Εύχομαι για το καλό του τόπου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για την Τράπεζα Αττικής – «Πυρά» στον Κασσελάκη

δημοσιεύτηκε:

«Πυρά» στον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με τις δηλώσεις του για την Τράπεζα Αττικής εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως την καλύτερη λύση τη διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Attica Bank και την Παγκρήτια.

Μιλώντας στο Action24 ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «υπήρξα επί 4 χρόνια υπουργός Ανάπτυξης και έχω ασχοληθεί με τα τραπεζικά. Πιο αμαρτωλή ιστορία από την Τράπεζα Αττικής στο τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχει. Και οι αμαρτίες βαρύνουν σχεδόν κατά αποκλειστικότητα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επί διακυβερνήσεως του οποίου το κράτος έβαλε μέσω του Ταμείου Μηχανικών αλλά και της κυβερνήσεως έναν σκασμό λεφτά, λεφτά τα οποία εξαερώθηκαν και η τράπεζα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκκαθάριση και κλείσιμο μηδενίζοντας τις καταθέσεις και τις περιουσίες που είχαν επενδύσει».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και ευχήθηκε να ολοκληρωθεί η επένδυση.

«Εύχομαι πραγματικά για το καλό του τόπου να ολοκληρωθεί η συμφωνία που διαφαίνεται μεταξύ των επενδυτών της Παγκρήτιας και της Τράπεζας Αττικής… Αν δεν ευοδωθεί ένα τέτοιο σχήμα υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα ελλείμματος κεφαλαίου. Δεν θέλω να σκεφτώ μια νέα τραπεζική κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης» και συμπλήρωσε:

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση που ο κ. Κασσελάκης, που υποτίθεται ότι γνωρίζει από τραπεζικά και καπιταλισμό, αντιδράει σε μια καταφανώς ωφέλιμη συμφωνία για το Δημόσιο, για την τράπεζα, τους πολίτες και τους καταθέτες».

«Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για κάποιον που αντιδρά και αντιμάχεται αυτή τη συμφωνία είναι να θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλης τράπεζας», κατέληξε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.