Γεννηματά: Εξέφρασε τον φόβο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο αδιέξοδο

Τον φόβο ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα σε νέο αδιέξοδο, καθώς δεν θα μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το τρίτο μνημόνιο, εξέφρασε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Σε λίγους μήνες, είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μπορεί να μας φθάσετε σε χειρότερο αδιέξοδο από αυτό του περασμένου Ιουλίου.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, καθώς διαφωνεί με τη φοροκαταιγίδα και τα μέτρα μείωσης των δαπανών του νέου προϋπολογισμού, δηλώνοντας προς την κυβερνητική πλευρά ότι «δεν θα βρει συνενόχους στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι ο λαός τους έδωσε δεύτερη ευκαιρία, αλλά δεν του έδωσε άφεση αμαρτιών. Δεν ξεκινάτε, είπε, από την αρχή, καθώς έχετε διανύσει πολλούς άγονους μήνες που έχουν καταγραφεί από τους πολίτες.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός άφησε τους αγρότες και τους συνταξιούχους στην τύχη τους, όπως φάνηκε από το ότι τους άφησε εκτός της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Για το χρέος, είπε, ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε τίποτε περισσότερο από αυτό που είχε επιτύχει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Exit mobile version