GBTA: Αύξηση δαπανών για επιχειρηματικά ταξίδια 2015

Αύξηση 3,1 % προβλέπεται να σημειώσουν οι δαπάνες για τα επιχειρηματικά ταξίδια το 2015, σε σχέση με το περασμένο έτος, σύμφωνα  με πρόσφατη έρευνα  του Global Business Travel Association (GBTA).

Μάλιστα ο Global Business Travel Association προβλέπει και ετήσια αύξηση  1,7% σε προσωπικά ταξίδια (492,1 δισεκατομμύρια  δολάρια ) για  το 2015.

Εν τω μεταξύ, ο GBTA τονίζει ότι: «η πτώση των τιμών του πετρελαίου, ασκεί πτωτικές πιέσεις στον πληθωρισμό του κόστους των ταξιδιών, ιδιαίτερα στα τμήματα μεταφορών».

«Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, δεν έχουν ακόμη δει τα οφέλη των χαμηλότερων ναύλων, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών του πετρελαίου», προσθέτει.

«Αναμένουμε ότι το κόστος του αεροπορικού ταξιδιού, η επίγεια μεταφορά και η ενοικίαση αυτοκινήτων, όλα θα μετριαστούν μέσα στο 2015. Συνολικά, τα ταξιδιωτικά κόστη θα πρέπει  να σημειώσουν αύξηση 1,4% το τρέχον έτος, πριν από την επιστροφή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα,  το 2016», επισημαίνει.

Αξιοσημείωτο  είναι δε ότι ο GBTA προέβλεψε ότι 5% θα αυξηθούν το 2015, τα προσωπικά ταξίδια εκτός των ΗΠΑ. Αλλά αναμένεται και άλλη μια αύξηση 6,9% για το 2016, σύμφωνα με τον σύνδεσμο.

 Ωστόσο ο ίδιος σύνδεσμος τόνισε: «αναμένουμε μεταβλητότητα των διεθνών ταξιδιών για τα επόμενα 1-2 χρόνια, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία, επιβαρύνει την πρόβλεψη».

 

Exit mobile version