Quantcast
Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν αν αλλάξουμε το κράτος - enikonomia.gr
share

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν αν αλλάξουμε το κράτος

δημοσιεύτηκε:

Ατού για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους χαρακτήρισε ένα δημοψήφισμα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του σήμερα στο Ηράκλειο, ενόψει της αποψινής προεκλογικής ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

«Τα λεφτά υπήρχαν το 2009, υπάρχουν και σήμερα εάν αλλάξουμε το κράτος και το φτιάξουμε λειτουργικό», επανέλαβε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου κατά τη συνέντευξή του ανέφερε ότι τον έριξαν τα συμφέροντα και ότι χτυπήθηκε από τη διαπλοκή, ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

«Έκανα ότι έπρεπε για να μην πάμε σε χρεοκοπία, αλλά η χρεοκοπία είναι ευθύνη άλλου», υποστήριξε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε και έχει καθαρές θέσεις σε όλα τα θέματα και είπε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια, που ήταν βουλευτής, ήταν παρών και δεν υπήρξε καθόλου σιωπηλός, «όπως κάποιοι άλλοι».

«Σαν πρώην πρωθυπουργός κουβάλησα την ιστορία των θυσιών του λαού μας σε όλο τον κόσμο», σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα, λέγοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές.

«Μετά από τις θυσίες του ελληνικού λαού έχουμε πλεόνασμα και έχουμε δικαίωμα να πούμε στους εταίρους μας δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη για μεγάλες αλλαγές για να σταθούμε στα πόδια μας».

Τα περί συνωμοσίας τα χαρακτήρισε ως αστεία πράγματα και συμπλήρωσε: «Όσοι μιλάνε για συνομωσίες θέλουν να συγκαλύψουν τους πολιτικά υπευθύνους, αλλά και το πελατειακό σύστημα, που ακόμη αντιστέκεται».

Ακόμη τόνισε ότι «σήκωσα ευθύνες που δεν μου αναλογούν, συγκρούστηκα με ένα σάπιο σύστημα που δεν ήθελε να καταργήσουμε τη σπατάλη και το πελατειακό κράτος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπανδρέου σημείωσε:

«Μνημονικοί είναι αυτοί που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ που αυτοί ήταν οι μνημονικοί».

«Υπέγραψα το μνημόνιο», πρόσθεσε, «γιατί είμαστε στην κατάσταση να μην μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» και το χαρακτήρισε ως «οδυνηρό φάρμακο που κανένας δεν ήθελε».

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης του χρέους, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο ένα δημοψήφισμα, γιατί θα αποτελέσει ατού για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Κανείς δεν μιλάει για αυτό, είμαστε οι μόνοι που βάζουμε αυτό τον όρο, εξήγησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.