Γ. Παπανδρέου: Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό κράτος

«Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, γιατί φτιάξαμε ένα πελατειακό και άκρως συντηρητικό κράτος, που δεν στηρίζει την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε σήμερα στο συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με θέμα «Αναπτυξιακές προοπτικές για την Δυτική Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «αυτή η κρατικοδίαιτη λογική του κράτους, μας έφτασε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας».

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και ταυτόχρονα «να μην επιχειρηθεί καμία κίνηση, που θα διασαλεύει το ρόλο της στο διεθνή γεωπολιτικό χάρτη», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε ότι «συνεχίζουν και σήμερα να κυριαρχούν ψεύτικες αντιπαραθέσεις στην πολιτική, κυνηγάμε κακούς δαίμονες και ψάχνουμε για σωτήρες, αντί να δουλεύουμε μαζί και να αξιοποιήσουμε τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματά της χώρας και της περιφέρειας». Πρόσθεσε, ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος και φοβάμαι ότι η ζημιά θα είναι πλέον ανεπανόρθωτη και κάνουμε ασυλλόγιστες επιλογές και αντί να σταματήσουμε να παίρνουμε αντιαναπτυξιακά μέτρα, βυθιζόμαστε στην ύφεση».

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «το δημόσιο ταμείο έμεινε με τα ψιλά και εγκλωβιστήκαμε στις “κόκκινες γραμμές”, αντί να θέσουμε τους μεγάλους στόχους, για την Ελλάδα του μέλλοντος».

Ακόμη ο κ.Παπανδρέου μίλησε για το επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο. «Από τις επαφές μου στο εξωτερικό, χαίρομαι που η χώρα παραμένει μέσα στο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας είναι πολλά και γνωστά, πρέπει όμως να φροντίσουμε να προσελκύσουμε κεφάλαια, αλλά και να έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να προσαρμόσουμε τις ευκαιρίες στις απαιτήσεις μας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και την αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού».

Exit mobile version