Quantcast
Γ. Bαρουφάκης στο Stern: Θα διαλύσουμε τους ολιγάρχες - enikonomia.gr
share

Γ. Bαρουφάκης στο Stern: Θα διαλύσουμε τους ολιγάρχες

δημοσιεύτηκε:

Την απόφαση της κυβέρνησης να “διαλύσει” το κατεστημένο των ολιγαρχών επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης,σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν οι τράπεζες είναι μέρος αυτής της ελίτ των ολιγαρχών που ωφελήθηκαν από την κρίση και ο κ. Βαρουφάκης απαντάει:

«Θα τους διαλύσουμε. Δεν ξέρω ακόμα πως, αλλά θα τους σταματήσουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Γερμανών. Είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που θέλει πραγματικά να διαλύσει τα καρτέλ της χώρας. Η προηγούμενη κυβέρνηση υποκρινόταν πως ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις, αλλά δείτε τους φορολογικούς νόμους. Φορολογούνταν άνθρωποι που είχαν φορολογική ασυλία. Είναι σαν να ζητάμε από τις γαλοπούλες αν θέλουν να σφάζονται τα Χριστούγεννα”.

Επίσης  επαναφέρει την άποψη ότι όταν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αυτό αναγκαστικά οδηγεί σε κούρεμα ή αναδιάρθρωση, «Είναι σημαντικό ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» επισημαίνει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρει σχετικά με την κα Μέρκελ :«Η κ.Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο κ. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία και ένας βαθιά ριζωμένος φεντεραλιστής. Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη.

Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.