«Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα, αύριο οι νέες προτάσεις της Ελλάδας

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται από τις 10:00 το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς διακόπτεται συνεχώς για να συνομιλήσουν τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και Προκόπης Παυλόπουλος με ηγέτες άλλων κρατών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν λίγο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο η πρώτη μικρή διακοπή στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Κατόπιν σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί άμεσα στη διάρκεια του διαλείμματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Την ίδια στιγμή στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης…

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

Exit mobile version