Φορτσάκης: Η έξοδος στις αγορές θα βοηθήσει την οικονομία

Την εκτίμηση ότι η έξοδος στις αγορές θα βοηθήσει στην οικονομία, αν γίνει, αλλά είναι ακόμη δύσκολη, καθώς τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά, διατύπωσε ο υπεύθυνος Δημοσίων Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Φορτσάκης επισήμανε ότι «τα πράγματα είναι πολύ σφιχτά γιατί η αγορά έχει κυριολεκτικά στερέψει», ανέφερε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα ποσά που βλέπει στα εκκαθαριστικά της εφορίας και τόνισε: «Άγγελος κακών δεν θέλω να είμαι, ούτε πρέπει κανείς να είναι άγγελος κακών. Εύχομαι πραγματικά η χώρα να μπει σε φάση ανάπτυξης, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να το πετύχει εύκολα με τα παρόντα δεδομένα γιατί τα δεδομένα αυτά δεν επιτρέπουν ακόμα την ανάπτυξη».

Για τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια στον τομέα της οικονομίας, εκτίμησε ότι θα πρέπει να απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις για να υπάρξει νέος πλούτος και να δρομολογηθούν διαρθρωτικές αλλαγές.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση «επιμένει να μην προχωρεί τις ιδιωτικοποιήσεις και να μην τονώνει τις επενδύσεις» και πρόσθεσε: «Ακόμη και αυτές που έχουν ξεκινήσει δεν προχωρούν ή και για διάφορους λόγους σταματούν, όπως έγινε στο Ελληνικό».

«Χρειάζονται πολλές επενδύσεις και για να γίνουν χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, αντιγραφειοκρατικό σύστημα και τόνωση του τραπεζικού συστήματος με την επίλυση του περίφημου προβλήματος των κόκκινων δανείων, το οποίο δεν θα μπορέσει να λύσει ο μηχανισμός που θέσπισε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό γιατί είναι ανεπαρκής ο μηχανισμός αυτός» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο υπεύθυνος δημοσίων οικονομικών της ΝΔ έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε «μεγάλο πλήγμα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο νομικό γραφείο της γγ του πρωθυπουργού.

«Το πρόβλημα είναι ότι η κ. Θάνου είχε επιλεγεί από τον ίδιο αυτόν πρωθυπουργό για να παίξει το ρόλο του ανεξάρτητου προϊσταμένου της δικαστικής εξουσίας στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό δημιουργεί αναδρομικά την ιδέα ότι η τότε επιλογή δεν ήταν όπως θα έπρεπε να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική».


Exit mobile version