FAZ: Η Αθήνα παραμένει σε πορεία σύγκρουσης

Η Αθήνα παραμένει σε πορεία σύγκρουσης αναφέρει η Frankfurter Algemeine Zeitung στο δημοσίευμα της την Τετάρτη τονίζοντας την φράση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής «δεν θα υπάρξει παράταση του προγράμματος ασχέτως του τι λέει ο Σόιμπλε».

Το δημοσίευμα αναλύοντας τη δυναμική της ψήφου εμπιστοσύνης που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας το αντιπαραβάλει στην συνέχεια με τις δηλώσεις Σόιμπλε και τις προσδοκίες των υπουργών οικονομικών στο Eurogroup σημειώνοντας τις προτάσεις Βαρουφάκη για και την ανάγκη για μιας συμφωνία γέφυρα που θα προστατεύει τη χώρα από νέα χρεοκοπία μέχρι την έναρξη της νέας συμφωνείς από 1/9/15

Κλείνοντας το δημοσίευμα αναφέρεται στην δημοσκόπηση του MEGA η οποία αναφέρει ότι το 79,2 των Ελλήνων βλέπει θετικά το πρόγραμμα του Τσίπρα, ενώ ένα 73,6% βλέπει συμφωνία με υποχωρήσεις με την ΕΕ και την αντιπαραβάλει με δηλώσεις του Michael Fuchs.

Η ανοικτή πρόκληση της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα κάνει τους βουλευτές της Γερμανίας λιγότερο πρόθυμους να συμφωνήσουν σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής/Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης Μίχαελ Φουχς.

“Η νέα ηγεσία στην Αθήνα παίρνει το θάρρος να προκαλεί απευθείας τη Γερμανία. Αυτό μειώνει την προθυμία του γερμανικού κοινοβουλίου να συμφωνήσει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα που βρίσκεται κοντά στο μηδέν”, δήλωσε στην Rheinische Post o Μίχαελ Φουχς σημειώνοντας ότι την άποψή του συμμερίζονται πολλά πολιτικά πρόσωπα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο ίδιος είπε ότι η εμπιστοσύνη του προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη κλονισθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες ότι εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα βοήθειας, “τότε, τέρμα”.

Exit mobile version