Quantcast
Φαμπέρ: Κίνδυνος για τους δυτικούς η σύσφιξη σχέσεων στο τρίγωνο Ελλάδας, Ρωσίας και Κίνας - enikonomia.gr
share

Φαμπέρ: Κίνδυνος για τους δυτικούς η σύσφιξη σχέσεων στο τρίγωνο Ελλάδας, Ρωσίας και Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Ο Μαρκ Φαμπέρ, γκουρού των χρηματιστηρίων και συγγραφέας του The Gloom, Boom and Doom Report, μίλησε στο CNBC και τόνισε τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δυτικοί σύμμαχοι από τη σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Κίνας.

Τα προβλήματα της Ελλάδας αναβάλλονται, αλλά δεν λύνονται με τη συμφωνία της Παρασκευής είπε ο κ. Φαμπέρ. «Το πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ή να πληρώσει αυτά τα χρέη. Η οικονομία δεν είναι τόσο ισχυρή για να το στηρίξει αυτό» δήλωσε και εξήγησε ότι «η ελληνική οικονομία δεν είναι αρκετά ισχυρή για να στηρίξει το δανειακό της βάρος».

«Αυτό που συχνά παραβλέπεται είναι πως για το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε πιο στενές σχέσεις ανάμεσα σε εκείνη και τη Ρωσία ή την Κίνα και αυτό είναι που θέλουν οι δυτικοί σύμμαχοι να αποφύγουν με κάθε κόστος,» είπε.

«Θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα, βάσει της οποίας η Μόσχα θα μείνει εκτός Ελλάδας και θα έρθουν περισσότερα χρήματα από την Ε.Ε., κι ενδεχομένως ένα τμήμα τους να πληρωθεί από τις ΗΠΑ,» εκτιμά ο κ. Φαμπέρ και τονίζει πως «Στρατηγικά όμως, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. δεν θέλουν να φύγει η Ελλάδα γιατί είναι στρατηγικά πολύ σημαντική. Από τη Μαύρη Θάλασσα θα είναι πολύ εύκολο η Ρωσία να εδραιώσει λιμενική παρουσία στην Ελλάδα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.