Quantcast
«Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» - Κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες έξι αιτήσεις - enikonomia.gr
share

«Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» – Κατατέθηκαν ήδη οι πρώτες έξι αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Κατατέθηκαν οι πρώτες αιτήσεις των ελληνικών πόλεων (Ελευσίνα, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, η Ερμούπολη, η Ρόδος) για την διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσας 2021» της ημερίδας  του ΥΠΠΟ. 

Αναλυτικότερα, η υποβολή αιτήσεων για την ημερίδα θα συνεχιστεί μέχρι τις  23 Οκτωβρίου 2015 και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επίτροπη, θα αναδειχθεί μια πολιτιστική πρωτεύουσα από την Ελλάδα και μια από τη Ρουμανία.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ο θεσμός των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, ξεκίνησε το 1985 από την Αθήνα με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρης, ακολούθησαν τις επόμενες χρονιές, η Φλωρεντία, το Αμστερνταμ, το δυτικό Βερολίνο, το 1997 η Θεσσαλονίκη, το 2006 η Πάτρα κ.α.

Για το 2015, πολιτιστικές πρωτεύουσες έχουν ανακηρυχτεί οι πόλεις  Μόνς (Βέλγιο) και Πλζεν (Τσεχία), το 2016 Ντονοστία – Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία) και Γροκτάβ (Πολωνία), το 2017 – Αάρχους (Δανία) και Πάφος (Κύπρος) το 2018 – Λέεβαρντεν (Ολλανδία) και Βαλέττα (Μάλτα). 

Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την Ιταλία και Βουλγαρία για το 2019 και  για την Ιρλανδία και Κροατία για το 2020.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.