Ευρωεκλογές 2024: Ποια είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας που εφαρμόζονται από σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια

μέτρα

Από σήμερα εφαρμόζει η ΕΛΑΣ αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9ης Ιουνίου με σκοπό την διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από σήμερα έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες – ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός των μέτρων

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

Η Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι «η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας».

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες:

 

Exit mobile version