Quantcast
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις με λίγα «κλικ» - enikonomia.gr
share

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις με λίγα «κλικ»

δημοσιεύτηκε:

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» μπορούν οι πολίτες να βρουν το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην κάλπη της Κυριακής για τις Ευρωεκλογές.

Οι εκλογείς ψηφίζουν στον δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.

Δικαίωμα εκλέγειν για την ανάδειξη των μελών της Ευρωβουλής έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που:

  • έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, θα ψηφίσουν οι γεννηθέντες μέχρι και το έτος 2007. Επισημαίνεται ότι η 1η Ιανουαρίου 2007 θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο έτος,
  • είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας και
  • δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος αυτού.

Οι εκλογείς προσέρχονται στην αίθουσα ψηφοφορίας, ένας – ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες ή όπως ειδικότερα ορίζει η εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο.

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η αναγνώριση των στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας γίνεται από τις στρατιωτικές ή υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Σημειώνεται ότι τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.