Έσοδα 6,4 δισ. προβλέπει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεις έως και το 2017. Οι συγκεκριμένες πωλήσεις κρατικών επιχειρήσεων θα προέλθουν μέσα από την υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος που «τρέχει» το ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα για φέτος προβλέπονται έσοδα 1,4 δισ., για το 2016 εκτιμώνται έσοδα 3,7 δισ. και για το 2017, τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι 1,3 δισ.
Ως προαπαιτούμενο και για να κινηθεί εκ νέου το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων η κυβέρνηση θα λάβει τα εξής μέτρα:
Οι αρχές θα εγκρίνουν το σχέδιο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ στις 30 Ιουλίου του 2015. Το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται σε εξαμηνιαία βάση και θα εγκρίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργικό Συμβούλιο ή το ΚΥΣΟΙΠ θα εγκρίνει το εν λόγω σχέδιο. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα εξαγγείλουν δεσμευτικές ημερομηνίες υποβολής προσφοράς για τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015 και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ROSCO. Παράλληλα προβλέπεται ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού. Επίσης στο Μνημόνιο περιλαμβάνεται σαφής πρόβλεψη ότι οι αρχές θα λάβουν μη αναστρέψιμα μέτρα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων υπό τους ισχύοντες όρους προς τους ήδη επιλεγέντες προσφέροντες. Τέλος προβλέπεται ότι οι αρχές θα ολοκληρώσουν περίπου 20 επιλεγείσες δράσεις του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διευκολύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και να ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες κρατικές δράσεις που θα επιτρέπουν την επιτυχή ολοκλήρωση των διαγωνισμών υποβολής προσφορών. Τέλος ειδική αναφορά γίνεται στην σύσταση του υπερταμείου και αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «πρωταρχικός στόχος του Ταμείου είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και να προστατεύει, να δημιουργεί και εν τέλει να μεγιστοποιεί την αξία τους, την οποία θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα».
Το Ταμείο αυτό θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα τελεί υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών και την εποπτεία των οικείων ευρωπαϊκών θεσμών.