Quantcast
Εργαζόμενοι στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο: Η κατάργησή του θυμίζει το «μαύρο» της ΕΡΤ - enikonomia.gr
share

Εργαζόμενοι στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο: Η κατάργησή του θυμίζει το «μαύρο» της ΕΡΤ

δημοσιεύτηκε:

Την αντίδρασή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρουν:

«Στο σχέδιο νόμου με τίτλο “ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας”, που τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι την 16/3/2015, προβλέπεται στο άρθρο 24 παρ. 1α και β η κατάργηση και θέση σε εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ”, που συστάθηκε με το άρθρο 16 του ν 4146/2013.

Κατά τη γνώμη μας, η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σε λάθος κατεύθυνση, αφού μόλις 2 χρόνια μετά την σύσταση της εταιρίας, με την οποία δρομολογήθηκε, για πρώτη φορά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, ο σχεδιασμός και η ενιαία αξιοποίηση της περιοχής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο, αποφασίζεται ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, ενημέρωση και συζήτηση, με έναν νόμο και ένα άρθρο και με όρους που θυμίζουν «το μαύρο στην ΕΡΤ», η κατάργηση του φορέα μας, κατάργηση η οποία, πέραν των άλλων συνεπειών, αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με ανοικτό διαφανή διαγωνισμό την 2-5-2014.

Τούτο μάλιστα συμβαίνει, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και την ώρα που επαναπροσλαμβάνονται εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αναβιώνουν και επανασυστήνονται καταργηθέντες προηγούμενα φορείς ή μεταφέρεται το προσωπικό συναφών εταιριών στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως το ανωτέρω άρθρο προβλέπει σχετικά.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική τόσο για την ελληνική οικονομία, αφού θα χαθούν έσοδα που διασφαλίζονταν από τη λειτουργία της εταιρίας, όσο και για τον εθνικό στόχο μείωσης της ανεργίας, αφού, χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα ή πρόνοια, μένουν στον δρόμο 30 περίπου εργαζόμενοι (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και διοικητικοί υπάλληλοι), νέοι και αξιόλογοι άνθρωποι με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Το δικαίωμα στην εργασία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας και προϋπόθεση ανασυγκρότησης της χώρας και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκείται με όρους ισονομίας και αίσθησης δικαίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρωτοβουλία της και ζητούμε από τον αρμόδιο εποπτεύοντα την εταιρία μας υπουργό συνάντηση με αντιπροσωπεία μας.

Τέλος, καλούμε τους εργαζομένους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε συμπαράσταση και συμπαράταξη.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.