Επιπλέον 1.551 πρόσφυγες στα hot spots Λέσβου, Χίου και Σάμου

Περισσότερες από 1.551 ήταν οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών που καταγράφηκε επιπλέον σήμερα στα hot spots της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.

Συγκεκριμένα, στη Λέσβο την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και μέχρι σήμερα στις 9.00 πέρασαν 754 άτομα, ενώ για τη Χίο 784 άτομα και  για τη Σάμο 21 άτομα.

Στα νησιά παραμένουν με το παλιό καθεστώς, καταγεγραμμένοι και πιστοποιημένοι έτοιμοι να αναχωρήσουν για το εσωτερικό της Ελλάδας 2.472 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο, 1.251 άτομα στη Χίο και 1.113 άτομα στη Σάμο.

Πολλοί από αυτούς θα αναχωρήσουν με τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων τις επόμενες ώρες, ενώ κάποιοι ιδιαίτερα στη Μυτιλήνη θα παραμείνουν σταδιακά μειούμενοι και έως την 1η Απριλίου στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, αφού έχουν εκδώσει εισιτήρια έως τότε με τα πλοία της γραμμής.

 Μεταξύ άλλων, οκτώ Τούρκοι εμπειρογνώμονες παρατηρητές βρίσκονται από σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αναλάβουν έργο στο hot spot της Μόριας. Επιπλέον έξι  Τούρκοι έφτασαν στις 20 Μαρτίου 2016  στη Χίο και πέντε Τούρκοι αναμένονται να φτάσουν σήμερα στη Σάμο.

Οι Τούρκοι παρατηρητές θα επιβλέπουν τη διαδικασία επαναπροώθησης και θα πιστοποιούν ότι οι προς επιστροφή μετανάστες μπήκαν στα νησιά από την χώρα.

 Πάντως ανάλογος αριθμός Ελλήνων εμπειρογνωμόνων αναμένεται από σήμερα να τοποθετηθεί στα λιμάνια των τουρκικών μικρασιατικών παραλίων, στο Δικελί απέναντι από την πόλη της Μυτιλήνης και τον Τσεσμέ απέναντι από την πόλη της Χίου.

 

Exit mobile version