Επιμένει ο Κρεμαστινός: “Ναι” σε διάλογο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτός σε διάλογο για συνεργασία, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής , δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ” ο κ. Κρεμαστινός απαντά: «Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι το συντριπτικό ποσοστό των ψηφοφόρων του 34% του ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εκλογών ήταν άνθρωποι που στο παρελθόν στήριξαν επανειλημμένα εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Είναι κατά συνέπεια λογικό το Κίνημα Αλλαγής να απευθύνεται πρωτίστως σε αυτόν τον χώρο. Όμως, μετά την αναγνώριση από τον ίδιο των πρωθυπουργό στη Βουλή ότι αυταπατήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του, δηλαδή ότι πίστευε πως υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από αυτούς των μνημονίων, χιλιάδες από αυτούς τους ψηφοφόρους δηλώνουν σήμερα δημοσκοπικά ότι έχουν απογοητευτεί και δεν ξέρουν τι να πράξουν στις προσεχείς εκλογές. Κατά συνέπεια, είναι λογικό οι ηγεσίες των δύο κομμάτων να αναζητήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αξιόπιστο απευθυνόμενο προς τους ψηφοφόρους τους. Για το λόγο αυτό πρότεινα ο αρχηγός του κοινοβουλευτικά μεγαλύτερου κόμματος να αναζητήσει ένα διάλογο με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής στον οποίο να τεθούν οι βάσεις κοινής συμφωνίας. Εάν όμως δεν υπάρξει συμφωνία δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαθεί η χώρα. Είδατε ότι το SPD στη Γερμανία συγκυβερνά με τους Χριστιανοδημοκράτες ύστερα όμως από προγραμματικές συμφωνίες, η συζήτηση των οποίων διήρκεσε μήνες και στην οποία συμμετείχε όχι μόνο η κορυφή αλλά και η βάση του κόμματος.»

Ο κ. Κρεμαστινός θεωρεί λογικό η Φώφη Γεννηματά να ζητάει εκλογές προκειμένου «η σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος να διασφαλιστεί τουλάχιστον μετά τις εκλογές», καθώς -όπως σημειώνει- «χωρίς αξιόπιστο σταθερό πολιτικό σχήμα δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ανάταξη της οικονομίας».

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής υπό την προϋπόθεση να δεσμευθούν, και μάλιστα προεκλογικά, τα κόμματα για συνεννοήσεις και συγκλίσεις. «για να πιστέψουν όλοι και ιδίως οι επενδυτές ότι θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ


Exit mobile version