Επίδειξη μόδας με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα στην “καρδιά” του Παρισιού

Επίδειξη μόδας εμπνευσμένη από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό παρουσίασε ο οίκος Chanel και ο σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ στην καρδιά του Παρισιού με τον διεθνή Τύπο να αφιερώνει διθυραμβικά δημοσιεύματα.

Την πρωτοβουλία αυτή χαιρέτισε και η ΚΕΔΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως είναι υπέρ κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην τόνωση της εξωστρέφειας της χώρας.

“Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα μας είναι πολύ τιμητικό προσωπικότητες διεθνούς φήμης να αναλαμβάνουν τον ρόλο του πρεσβευτή της Ελλάδας και της προβολής της στο παγκόσμιο κοινό.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε υποχρέωση μας να προσκαλέσουμε τον κ. Λάγκερφελντ να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να του εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, για την πρωτοβουλία του αυτή. Η χώρα μας πρέπει να κατέβει επιτέλους από το τρένο της παρακμής και να διεκδικήσει επάξια τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη».

Σύμφωνα με τον “Εθνικό Κήρυκα”, ο Λάγκερφελντ σκαρφάλωσε στον Όλυμπο για έμπνευση ώστε να δημιουργήσει την τελευταία κολεξιόν του οίκου Chanel, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό σόου, με θέμα την Ελλάδα. Ενώ ο Gucci θα πάει στη Φλωρεντία, ο Louis Vuitton στο Κιότο και ο Dior στο Λος Άντζελες για να δείξουν τις δικές τους δημιουργίες, ο Λάγκερφελντ επέλεξε να φιλοξενήσει μια παρουσίαση, εν μέσω της σεζόν, στην έδρα της Chanel. Επέλεξε ωστόσο να φέρει τα θαύματα του αρχαίου κόσμου στο Grand Palais των Παρισίων.
Οι καλεσμένοι μεταξύ των οποίων οι Keira Knightley, Isabelle Huppert και Pedro Almodovar, έβλεπαν με δέος το σκηνικό, που αναπαριστούσε αρχαία, όπως ο Παρθενώνας και ο Ναός του Ποσειδώνα.

Exit mobile version