Quantcast
Ελληνικό Κτηματολόγιο: Εγκαινιάστηκε νέο υποκατάστημα από τον Κυρανάκη-Ποιες αλλαγές έρχονται τους επόμενους μήνες για τους δικηγόρους - enikonomia.gr
share

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Εγκαινιάστηκε νέο υποκατάστημα από τον Κυρανάκη-Ποιες αλλαγές έρχονται τους επόμενους μήνες για τους δικηγόρους

δημοσιεύτηκε:

Εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη το νέο Υποκατάστημα Βόλου του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου στην οδό 28ης Οκτωβρίου 219 & Χ. Τρικούπη. «Σήμερα και με πολλή προσπάθεια ανακατασκευής και εργασιών ανακαίνισης του γραφείου, ερχόμαστε επιτέλους σε έναν ανθρώπινο σύγχρονο χώρο ο οποίος θα επιτρέπει στους πολίτες και τους επαγγελματίες που εξυπηρετούνται καθημερινά, να μην ψάχνουν πλέον σε τεράστιες στοίβες χαρτιών σε ένα στενό γραφείο ή στα ξεχωριστά υποθηκοφυλακεία της Μαγνησίας. Στο χώρο φιλοξενούνται ήδη τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων Αργαλαστής, Μηλεών και Ζαγοράς, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Σε λίγους, δε, μήνες όλα αυτά τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα και ψηφιακά για να μπορεί κάθε δικηγόρος να κάνει έρευνα τίτλων από το γραφείο ή από το σπίτι του, οποιαδήποτε στιγμή. Η Μαγνησία είναι μία από τις πρώτες περιοχές της χώρας όπου το Ελληνικό Κτηματολόγιο και το Υφυπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελούν τον αποκλειστικό φορέα διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών».

Το παρών στα εγκαίνια αυτά έδωσε και ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος. «Οι νέες υπηρεσίες του Κτηματολογίου στο Βόλο, σ’ αυτόν τον πλήρως ανακαινισμένο χώρο, αποδεικνύουν ότι γίνεται ένα άλμα εμπρός. Οι εποχές που οι δικηγόροι έψαχναν στα Υποθηκοφυλακεία της Μαγνησίας για να ανασύρουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Με το ψηφιακό Κτηματολόγιο, που νομοθετήθηκε από το Υφυπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπαίνουμε στη νέα ψηφιακή εποχή με λιγότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τις δημόσιες υπηρεσίες» είπε αναφερόμενος στη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του Κτηματολογίου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.