ΕΛΕΤΑΕΝ: Δυναμική η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα

Τα 2000 μεγαβάτ ξεπέρασε η ισχύς των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2015, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Επιστημονικής  Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

Οι εκπρόσωποι του κλάδου της αιολικής ενέργειας δήλωσαν σήμερα ότι: «εφόσον λήξει η αβεβαιότητα αναφορικά με την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, οι επενδύσεις θα αυξηθούν περαιτέρω, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, δυναμικό και κεφάλαια».

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, που εορτάζεται στις 15 Ιουνίου, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), ανακοίνωσε σήμερα ότι: «από την αρχή του έτους, εγκαταστάθηκαν 103 μεγαβάτ νέας αιολικής ισχύος, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ των πάρκων στα 2081,5 μεγαβάτ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη βρίσκονται υπό κατασκευή ή έχουν συμβολαιοποιηθεί, άλλα 198 μεγαβάτ, από τα οποία τα 100 αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στη χρονιά. Ωστόσο η αιολική ισχύς υπολείπεται κατά 50 % του στόχου, με βάση το ισχύον πρόγραμμα ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές, που ήταν 4.000 μεγαβάτ για το 2015.

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, Γ. Τσιπουρίδης, ζήτησε συμμετοχή του κλάδου στη διαβούλευση για το νέο πλαίσιο αποζημίωσης των ανανεώσιμων πηγών, αλλά και στη διαμόρφωση των θέσεων για τους κλιματικούς στόχους το  2030.

 

 

Exit mobile version