Quantcast
ΕΚΤ: Τετάρτη η απόφαση για αύξηση χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω ELA - enikonomia.gr
share

ΕΚΤ: Τετάρτη η απόφαση για αύξηση χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω ELA

δημοσιεύτηκε:

Nέα αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών θα εξετάσει πιθανόν μεθαύριο (Τετάρτη, 15 Απριλίου) η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), καθώς θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, πριν ταξιδέψει για την Ουάσιγκτον, όπου θα παραστεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20), στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. 

Ο Ντράγκι πιθανόν θα αναφερθεί, αν η ΕΚΤ θα αυξήσει και πόσο το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος (ELA). Το όριο αυτό αυξανόταν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες για να καλυφθεί η μείωση καταθέσεων των τραπεζών.

 

 

Καθώς οι τιμές στην Ευρωζώνη αρχίζουν να σταθεροποιούνται, ο Ντράγκι θα μπορέσει να υποστηρίξει την επιτυχία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και άρχισε να εφαρμόζεται τον περασμένο μήνα.

Τα επιτόκια της ΕΚΤ είναι βέβαιο ότι θα διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ, αλλά η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης για τις μεταρρυθμίσεις και τη χρηματοδότηση της χώρας έχει δημιουργήσει ένα πέπλο αβεβαιότητας πάνω από την Ευρωζώνη. 

Η Αθήνα πρέπει να βελτιώσει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων της έως τα μέσα της εβδομάδας για να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση, αναφέρει το Reuters. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.