Quantcast
Εκρηξη στις πωλήσεις νησιών προβλέπουν οι ειδικοί - enikonomia.gr
share

Εκρηξη στις πωλήσεις νησιών προβλέπουν οι ειδικοί

δημοσιεύτηκε:

Εχοντας πλέον έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, η ελληνική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μπορούσε να προκαλέσει «έκρηξη πωλήσεων» στα επόμενα χρόνια. Αυτό δεν είναι άλλο από τα χιλιάδες νησιά της Ελλάδας που βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα. Σύμφωνα με το Business Insider, ο κτηματομεσίτης Knight Frank προβλέπει πως τα προσεχή χρόνια θα υπάρξει μεγάλη ζήτηση για την απόκτηση των ελληνικών νησιών που βρίσκονται διάσπαρτα στο Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος.

Πέρυσι, για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε φόρο στην ακίνητη περιουσία εξαιτίας της πίεσης που της ασκήθηκε από τους πιστωτές της, καθιστώντας δύσκολο για τους ιδιοκτήτες να διατηρήσουν τα νησιά τους που έχουν στην κατοχή τους. Ωστόσο, μόνο το 10% των ελληνικών νησιών είναι ιδιόκτητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 1.200 νησιά τα οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να βάλει στο νέο επενδυτικό ταμείο των 50 δισ. για να πωληθούν σε βάθος χρόνου.

Για όσους, λοιπόν, επιθυμούν ένα κομμάτι γης στα γαλανά νερά της Μεσογείου, καταλήγει η αμερικανική ιστοσελίδα Business Insider, ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να αδράξουν την ευκαιρία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.