Quantcast
Εκπρόσωπος ESM στην τρόικα: Πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές - enikonomia.gr
share

Εκπρόσωπος ESM στην τρόικα: Πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

δημοσιεύτηκε:

Αποστολή στο Λουξεμβούργο, του Θάνου Αθανασίου

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, “πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος”, είναι εφικτή, “αν η Ελλάδα συνεχίσει και εφαρμόζει το πρόγραμμα διάσωσης”, δήλωσε πριν από λίγο από το Λουξεμβούργο ο Νικόλα Τζιαμαρόλι, εκπρόσωπος του ESM στην αποστολή των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα ο Νικόλα Τζιαμαρόλι δήλωσε ότι «αν στη συνέχεια αρχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αποτελούν εξάλλου εμπόδιο στην παραγωγικότητα, και συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα αποτελεί σύντομα μια ακόμα ιστορία επιτυχίας».

Εξάλλου, η επί της αρχής συμφωνία στο Εurogroup για την εκταμίευση των 7,7 δισ. ευρώ (και 0,8 δισ. ευρώ το φθινόπωρο) είναι θετικό νέο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δήλωσε ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκιγκ απευθυνόμενος σε ομάδα δημοσιογράφων που επισκέφθηκε επισήμως τον οργανισμό στο Λουξεμβούργο.

Ο επικεφαλής του ESM, αλλά και ο απεσταλμένος του ESM στην Τρόικα Νικόλα Τζιαμαρόλι εξήγησαν αναλυτικά στον Τύπο, ότι η καλύτερη του αναμενόμενου δημοσιονομική απόδοση, οι μακρές (32,5 έτη) ωριμάνσεις των ελληνικών δανείων, το ετήσιο κέρδος των 9,9 δις για τον ελληνικό προϋπολογισμό, αποτελούν αποδείξεις ότι το πρόγραμμα δουλεύει και αποδίδει καρπούς.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ ενημέρωσε τον Τύπο, πως η άποψη των αγορών για την Ευρώπη συνολικά αλλάζει εκ βάθρων :«Το θετικό αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία και την Ολλανδία ήταν θετικό για την ΕΕ και οι αγορές υποβαθμίζουν πια τα πολιτικά ρίσκα και επικεντρώνουν στα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη τηε Ευρωπαϊκής Οικονομίας».

«Φέτος ήταν η τέταρτη χρονιά συνεχόμενης ανάπτυξης, 1,8% φέτος στην ευρωζώνη», εξηγεί ο επικεφαλής του ESM και υπενθυμίζει ότι τα προβλήματα (ανεργία σε μερικές μόνο χώρες, μη εξυπηρετούμενα δάνεια και χαμηλή παραγωγικότητα), σταδιακά ελαττώνονται.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.