Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό: Εγκύκλιος για τις αιτήσεις απόσπασης – Όλες οι λεπτομέρειες

σχολεία

Εγκύκλιο για την ενημέρωση των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, σχετικά με την υποβολή αίτησης απόσπασης για το διδακτικό έτος 2024-2025, εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου παιδείας κ.Ιω.Κατσαρός.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 του άρθρου 13 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) ή του άρθρου 8 του π.δ. 56/2001 (Α’ 47), αντίστοιχα, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που αποδεικνύει τα ανωτέρω. Για τους σκοπούς της παρούσας, ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.»

Επομένως, τα νεοδιόριστα (ΦΕΚ 2448/Γ΄/16-08-2024) μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν στις κατηγορίες που ορίζει η διάταξη (για τις 2 ειδικές κατηγορίες μετάθεσης βλ. Παράρτημα Ι) δύνανται -εφόσον το επιθυμούν- να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2024-2025. Η αίτηση υποβάλλεται είτε για περιοχές απόσπασης για τους νεοδιόριστους σε περιοχές είτε για ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ για τους νεοδιόριστους σε ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ αντίστοιχα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Δείτε εδώ την ενημερωτική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας

 

 

Exit mobile version