Economist: «Οι άγριοι» του ΣΥΡΙΖΑ

Μια αποτύπωση των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί σε άρθρο του ο Economist ξεκινώντας το άρθρο με το ρητορικό ερώτημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή (η έξοδος από το ευρώ);»

Οι ριζοσπάστες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το 35% των μελών του κόμματος. Περιλαμβάνουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο κ. Λαφαζάνης) καθώς και ορισμένους μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ.

Υπάρχουν και ορισμένες βαρύνουσες προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Μηλιός, ο οικονομολόγος ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την αναβολή καταβολής των δόσεων.

Οι επαναστάτες, αναφέρεται στο άρθρο του Economist, ελέγχουν 20-30 βουλευτές σε σύνολο 149 μελων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι αρκετός ώστε η κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία αν έρθει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές.

«Μέχρι σιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δείνει ηχηρές “παραστάσεις” απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης.

Ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι μπορεί τελικά να μετατραπεί σε αδυναμία πληρωμής.

Θα ήταν αυτό μια καταστροφή; Αν αυτή η λεπτή ισορροπία συνεχιστεί ο κ. Λαφαζάνη μπορεί σύντομα να μάθει την απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτησή του» καταλήγει το άρθρο.

 

Exit mobile version