Quantcast
ΕΑΕΕ: Μόνο 8.500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν ασφαλιστεί - enikonomia.gr
share

ΕΑΕΕ: Μόνο 8.500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν ασφαλιστεί

δημοσιεύτηκε:

Μόνο μία στις  οχτώ ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι ασφαλισμένη σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), που  επιχείρησε να προσεγγίσει τα βασικά τεχνικά στοιχεία της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, στην Ελλάδα για τα έτη 2009-2013.

Στόχος ήταν ο στατιστικός προσδιορισμός του συγκεκριμένου κινδύνου της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, στον οποίο είχαν εκτεθεί κατά το παρελθόν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η αγορά των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη χώρα μας περιλαμβάνει περίπου 10 χιλιάδες ξενοδοχεία, 25 χιλιάδες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και 6 χιλιάδες επιχειρήσεις ενοικιάσεως επαύλεων (πηγές των στοιχείων ήταν η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Υπουργείο Τουρισμού).

Με την έρευνα καταγράφηκαν μόνο 8,5 χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια (το 2013) από τις συμμετέχουσες στην έρευνα 19 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι συγκέντρωσαν το έτος 2013 αθροιστικά το 90% της παραγωγής στον κλάδο της Γενικής Αστικής Ευθύνης.

Την ίδια χρονιά δηλώθηκαν στις ίδιες ασφαλιστικές επιχειρήσεις 605 ζημίες της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, των οποίων η αρχική εκτίμηση αποζημίωσης ήταν συνολικού ύψους 1,7 εκατ. €.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.