Δήμας: Πληρώνουμε ακόμα τη λεγόμενη σκληρή διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη

«Δυστυχώς, αυτό το οποίο πληρώνουμε ακόμα, είναι το πρώτο εξάμηνο του 2015, τη λεγόμενη περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση επί κυρίου Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών και το γεγονός, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία και δεν θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται σε αυτό το πρόγραμμα ως ιδιοκτησία της» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και έχουμε τώρα και την απόφαση του Eurogroup που φαίνεται πως, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και μετά το 2018, θα πρέπει να πετυχαίνουμε πολύ υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Δεν υπάρχει όμως ο δημοσιονομικός χώρος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε τουλάχιστον κάποια μείωση της φορολογίας άμεσα και την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η κυβέρνηση μπαίνει σ’ ένα μνημόνιο διαρκείας και χωρίς χρηματοδότηση» είπε ο κ. Δήμας και πρόσθεσε

size=”3″ face=”Courier New”>: «Η ανησυχία και η αβεβαιότητα στην αγορά, σκοτώνουν την ελληνική οικονομία».

«Εχουμε, από τη μία πλευρά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο εξ αρχής έλεγε ότι είναι ανέφικτοι οι στόχοι του 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα και από την άλλη, κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία έλεγε: “όχι, θα πρέπει και μετά το 2018 η ελληνική κυβέρνηση να πιάνει πολύ υψηλούς στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος”. Από τη στιγμή που επικράτησε η άποψη του κ. Σόιμπλε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε, ότι για να πετύχουμε τους στόχους του 3,5% χρειάζονται επιπλέον μέτρα. Άρα, η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε να πείσει τους Γερμανούς για την αναγκαιότητα χαμηλότερων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά ούτε και το ΔΝΤ, ώστε να επιμείνει σ’ αυτές τις θέσεις» σημείωσε ο κ. Δήμας.

Όπως εκτίμησε, αυτό που η χώρα μπορεί σιγά σιγά να χτίσει, «είναι ένα κλίμα, το οποίο να μην είναι αρνητικό στις επενδύσεις, αντιθέτως να προσδίδει μία ασφάλεια σε υποψήφιους επενδυτές που σκέφτονται να βάλουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, είτε είναι Έλληνες είτε είναι από το εξωτερικό».

«Εγώ θα σας έλεγα πως το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα δεν είναι μόνο μια πενταετία αρνητικό, εγώ θα πήγαινα και πιο πίσω και δεν έχω και πρόβλημα να κάνω και αυτοκριτική και για κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλαμε πράγματι να είχαμε ένα φιλικότερο κλίμα προς τις επενδύσεις, κατ’ αρχήν θα είχαμε ήδη θεσπίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένα σταθερότερο φορολογικό σύστημα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και πολύ λιγότερη γραφειοκρατία. Άρα δεν είναι μόνο στοιχείο της κρίσης, είναι μια χρόνια παθογένεια του ελληνικού συστήματος» κατέληξε ο κ. Δήμας.


Exit mobile version