Quantcast
Die Welt: «Σήμερα θα αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» - enikonomia.gr
share

Die Welt: «Σήμερα θα αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»

δημοσιεύτηκε:

Για ένα χρονικό σφαλμάτων που δεν έχουν διορθωθεί από το 2010 μέχρι και σήμερα κάνει λόγο η Die Welt στο πρωτοσέλιδο της online έκδοσης της την Τρίτη λίγες ώρες μετά το κρίσιμο Eurogroup με υπέρτιτλο «Σήμερα θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει». Ότι αφορά την διάσωση παραπέμπει σε πολιτικό θρίλερ συνεχίζει το δημοσίευμα που περιγράφει όλη την πορεία διάσωσης της χώρας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Μετά την λεπτομερή καταγραφή του ιστορικού το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ένα μέλος των διαπραγματευτών που και σήμερα συμμετέχει στην διαδικασία ανέφερε ότι «αν ξέραμε τότε αυτά που ξέρουμε σήμερα, θα είχαμε αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, αν και την μετά Lehman φάση κάτι τέτοιο δεν αποτελούσε εύκολη απόφαση». «Ποιος μπορεί όμως να πάρει μια τέτοια απόφαση και να φέρει την ευθύνη;» αναφέρει στην συνέχεια το δημοσίευμα που περιγράφει τι γίνεται σήμερα.

Πολιτικοί και κεντρικοί τραπεζίτες δεν επιθυμούν να εγκαταλείψουν κανένα, δεν έχουν όμως  τα μέσα να συμμορφώσουν μια απείθαρχη χώρα. Ο Τσίπρας χρειάζεται χρήματα, οι χώρες της ζώνης του ευρώ καλούν για μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται. Υπάρχει οργή για την αδιαλλαξία της Αθήνας. Λίγα έχουν αλλάξει από τις δραματικές ημέρες και εβδομάδες την άνοιξη του 2010 καταλήγει το δημοσίευμα. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.