Quantcast
Die Welt: Ο Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της εξουσίας του σαν βασιλιάς - enikonomia.gr
share

Die Welt: Ο Τσίπρας βρίσκεται στο απόγειο της εξουσίας του σαν βασιλιάς

δημοσιεύτηκε:

Ο Τσίπρας μπορεί να γίνει, αν το θέλει, ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. “Βρισκεται στο απόγειο της προσωπικής του εξουσίας και φαίνεται αποφασισμένος να τη χρησιμοποιήσει. Δεν είναι οι ιδέες του, ούτε η διαπραγματευτική του χάρη, αλλά η πολιτική του “όχι” που τον έκαναν σε έξι μήνες τον ισχυρότερο πολιτικό της Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό”. προσθέτει το δημοσίευμα. 

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη, αναφέρει άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας, αν ζητούσαν στην Ελλάδα την παραίτηση του Τσίπρα στην Ελλάδα, καθώς δεν έχει μείνει τίποτα από τις προεκλογικές του υποσχέσεις για τερματισμό της λιτότητας, η οικονομία της χώρας είναι σε χειρότερη κατάσταση από τον Ιανουάριο και οι όροι για τη χορήγηση τρίτου πακέτου βοήθειας είναι πιο σκληροί απ’ αυτούς που είχε ο ίδιος απορρίψει.

«Κι’ όμως, ο 40χρονος φωτογενής αριστερός είναι πιο αγαπητός από ποτέ», σημειώνει η εφημερίδα. Το ποσοστό δημοφιλίας του βρίσκεται στο 60%, περισσότερο από 10 μονάδες υψηλότερο από τον επόμενο πολιτικό του αντίπαλο.

Προφανώς, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ο Τσίπρας κατάφερε παρά τις παλινωδίες του να κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων.

Πριν ακόμη γυρίσει από τις Βρυξέλλες, επιτέθηκε στους Ευρωπαίους δανειστές, αν και παραδέχθηκε στη Βουλή και τα δικά του λάθη. Επιπλέον, Τσίπρας τόνισε ότι δεν γύρισε με άδεια χέρια, καθώς οι Ευρωπαίοι συζήτησαν πώς θα κάνουν βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.