Die Welt: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει έργο μόλις το τελευταίο λεπτό

Στην ψήφιση της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων του ελληνικού προγράμματος αναφέρεται άρθρο στις οικονομικές σελίδες της εφημερίδας Die Welt.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει έργο μόλις το τελευταίο λεπτό», παρατηρώντας ότι «η οριακή ψηφοφορία στη βουλή στην Αθήνα ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση ενός δις ευρώ».

Ο αρθρογράφος της Welt σημειώνει: «Γιατί πρέπει πάντα να γίνονται όλα την τελευταία στιγμή, αναρωτήθηκαν τελευταία ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, όπως έκανε γνωστό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα μετά από διαβουλεύσεις με ομολόγους του στις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με τη Welt, η έγκριση των προαπαιτουμένων φέρνει πιο κοντά τον στόχο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, όπως τονίζει η εφημερίδα, «η ψηφοφορία δείχνει επίσης πόσο δύσβατος είναι ακόμη ο δρόμος που οδηγεί εκεί.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συρρικνώθηκε τελευταία σε μόλις τρεις έδρες. Στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες διερωτώνται πολλοί αν ο Τσίπρας θα έχει την πολιτική ισχύ να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού».

Exit mobile version