«Για κάποια ζητήματα υπάρχουν ήδη λύσεις.Υπήρχε άλλωστε και προεκλογική εξαγγελία.
Για παράδειγμα, όσον αφορά τη φοροδιαφυγή από τη λαθρεμπορία, έχουμε έτοιμη μελέτη, την οποία είχαμε φτιάξει ως Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΠΟΠΕΚ. Πρέπει να βρούμε έναν δρόμο εφαρμογής» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, στον ραδιοσταθμό “Αθήνα 984”.
Πρόσθεσε πως «δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό μιας και τα έχουμε έτοιμα».
«Το 2015 είναι δύσκολη χρονιά, διότι υπάρχει μία διαδικασία προσαρμογής, η οποία πρέπει να γίνει ταχύτατα και αυτό είναι ένα στοιχείο επιτυχίας που πρέπει να κυνηγήσουμε. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει.
Το ποιος θα είναι ο μηχανισμός εποπτείας από εδώ και στο εξής υπάρχει και σε επίπεδο ΕE. Έχουν θεσμοθετηθεί κάποιες διαδικασίες, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Εκ των πραγμάτων, δεν μπορείς να μην συνεννοείσαι στο πλαίσιο της ΕΕ. Θα δούμε τι ακριβώς θα αποφασιστεί ως πλαίσιο συνεργασίας και από εκεί και πέρα θα κινηθούμε σε αυτό το πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Μάρδας.
Επισήμανε πως πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα «διότι μπορούν να μας δώσουν πολλά χρήματα ή μπορεί να εξοικονομήσουν πρόσθετα χρήματα, τα οποία, αυτή τη στιγμή, δεν τα βλέπουμε».
Για το σκέλος των δαπανών είπε: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σπατάλη, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται. Αν κινηθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση και τα καταφέρουμε, θα έχουμε μεγαλύτερη άνεση στη διαχείριση των πόρων του κράτους. Αρχίζουμε με τους χώρους που έχουμε μελετήσει. Έχουμε ήδη στα χέρια μας τη μέθοδο για το τι πρέπει να κάνουμε -είναι και δουλειές ετών-, οπότε βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλους του παρελθόντος που έμπαιναν σε ένα υπουργείο και ξεκινούσαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι υπάρχει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ