Deutsche Bank: Τα τρία σενάρια των διαπραγματεύσεων

Τα τρία σενάρια για την πορεία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-εταίρων αναλύει η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία έπειτα θα εγκριθεί από το Eurogroup. Μετά από αυτό ,η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επίπεδα του ELA και των εντόκων γραμματίων, επιτρέποντας στην Ελλάδα να καταβάλει την πληρωμή.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο είναι παρόμοιο με το πρώτο σενάριο, με τη διαφορά ότι προστίθενται 2-3 εβδομάδες στο χρονοδιάγραμμα, με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σε αυτή την περίπτωση, η Deutsche Bank εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα είναι πρόθυμη να βρει μια εξισορροπητική λύση για την Ελλάδα, προβαίνοντας σε haircut στα collaterals του ELA, ωστόσο όχι σε τέτοιο βαθμό που να είναι αναγκαία η επιβολή περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων.

Το τρίτο σενάριο είναι το πιο δυσμενές, καθώς καταλήγει σε ελληνική χρεοκοπία.
Βάσει αυτού, δεν θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο Eurogroup, με την Ελλάδα να αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της στο ΔΝΤ.

Η Deutsche Bank καταλήγει πως σε αυτό το σενάριο, «μια πιθανή αντίδραση θα ήταν να σταματήσει άμεσα ο ELA, οι ελληνικές τράπεζες να κλείσουν και να ανοίξουν ξανά, ωστόσο με την επιβολή capital controls.
 

Exit mobile version