Quantcast
ΔΕΘ: Μετονομάζεται σε Con Fex Park το εκθεσιακό κέντρο - Πώς θα είναι μετά την ανάπλαση - enikonomia.gr
share

ΔΕΘ: Μετονομάζεται σε Con Fex Park το εκθεσιακό κέντρο – Πώς θα είναι μετά την ανάπλαση

δημοσιεύτηκε:

Με τέσσερις εκθεσιακές εγκαταστάσεις, ημιυπαίθριους χώρους με βιοκλιματικά στέγαστρα, ξενοδοχείο, υπόγειο πάρκινγκ και ένα μεγάλο πάρκο, η ανάπλαση της ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα εμβληματικό έργο για τη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο σχεδιασμός για το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ που θα ονομάζεται Con Fex Park προβλέπει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση του βρόχινου νερού, ενεργειακά συστήματα, κλιματισμό και διάχυση του πρασίνου ανάμεσα στα κτίρια.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό η ΔΕΘ παύει να είναι αποκλειστικά ένα εκθεσιακό κέντρο και μετατρέπεται σε ένα τεράστιο χώρο πράσινου για τους Θεσσαλονικείς, καθώς από 165 στρέμματα τα 100 θα μετατραπούν σε πάρκο.

Η ανάπλαση θα χρειαστεί περίπου πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και εκτιμάται ότι τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα το 2031. Το έργο θα στοιχίσει 300 εκατομμύρια ευρώ και θα γίνει με ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Η δημόσια χρηματοδότηση ξεπερνά το 1/3 του προϋπολογισμού του έργου με το υπόλοιπο ποσό να συμπληρώνεται από ιδιωτικούς πόρους και δανεισμό της ΔΕΘ HELEXPO.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.