Quantcast
Der Spiegel: «Η ελληνική κρίση εξελίσσεται σε κρίση του γερμανικού συνασπισμού» - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: «Η ελληνική κρίση εξελίσσεται σε κρίση του γερμανικού συνασπισμού»

δημοσιεύτηκε:

Η σημερινή ψηφοφορία στην ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου, που αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης προς την Αθήνα, δίνει αφορμή για νέα σχόλια και αναλύσεις στον γερμανικό Τύπο.

«Η ελληνική κρίση εξελίσσεται σε κρίση του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού», εκτιμά το περιοδικό Der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση.

Όπως επισημαίνει, «λίγο πριν από την έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία οι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν για την έναρξη συγκεκριμένων διαπραγματεύσεων σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα, ξέσπασε ανοικτή διαμάχη στους κόλπους του ‘μεγάλου συνασπισμού’.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (SPD) και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU) επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο πολιτικό φάουλ, μέχρι και η λέξη ‘ψέμα’ έχει κυκλοφορήσει.
Μεμονωμένοι βουλευτές μιλούν ήδη για μία σοβαρή κυβερνητική κρίση.

Το ζήτημα είναι επί της ουσίας ο ρόλος του υπουργού Β. Σόιμπλε», παρατηρεί ο σχολιαστής, αναφερόμενος στην αμφιλεγόμενη πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για ένα προσωρινό Grexit εφόσον δώσει τη συγκατάθεσή της η Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται, «η υποψία που εγείρουν ολοένα περισσότεροι σοδιαλδημοκράτες πολιτικοί είναι ότι ο Σόιμπλε υπονομεύει το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, επειδή δεν πιστεύει στην επιτυχία του. Και ως εκ τούτου (σ.σ. υπονομεύει) και τις προσπάθειες της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από το Liveblog του Enikonomia.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.